Учасниця першого сезону популярного кулінарного шоу Світлана Шептуха поділилася своїм рецептом паски. Вона запевняє, що з ним ваша великодня випічка не буде відрізнятися від тієї, якою в дитинстві пригощала бабуся.

Читайте також Основа весняного меню: 3 швидкі страви з морепродуктів

Рецепт паски як у бабусі

Час: 2 години

Порцій: залежить від розміру формочок

Приготування:

  1. Нагріваємо молоко, але воно не повинно бути гарячим. Розводимо дріжджі, додаємо ванільний цукор та ставимо в тепле місце. Дріжджі повинні забродити.
  2. Окремо розтоплюємо вершкове масло і маргарин.
  3. Розділяємо білки від жовтків. Білки ставимо у холодильник, жовтки – до решти яєць. Яйця і жовтки з'єднуємо і збиваємо.
  4. Збиті яйця додаємо в опару. Постійно помішуємо і вливаємо масло, потім – маргарин. Додаємо горілку.
  5. Продовжуючи збивати, додаємо цукор, а потім – просіяне борошно і замішуємо тісто. Руки краще змастити олією.
  6. Тісто повинно вийти м'яким, еластичним та не прилипати до рук.
  7. Накриваємо рушником і ставимо у тепле місце, щоб виросло у два рази.
  8. Сухофрукти заливаємо окропом та залишаємо на 5 – 10 хвилин.
  9. Зливаємо воду, родзинки відкладаємо, а курагу дрібно нарізаємо. Сухофрукти з'єднуємо, засипаємо ванільним цукром та перемішуємо.
  10. Коли тісто підніметься – додаємо сухофрукти.
  11. Добре вимішуємо і ще раз ставимо у тепле місце.
  12. Розкладаємо тісто у формочки та ще раз відставляємо, щоб піднялося.
  13. Духовку краще розігрівати до 220 градусів, адже коли ви відкриєте дверцята, температура впаде до 180.
  14. Випікаємо паску. Коли краї стануть рум'яними – перевіряємо готовність дерев'яною шпажкою.

Смачного!