Лише 30 хвилин – і про перекус можна не турбуватися: готуємо виточений печінковий паштет
27 травня 2024,
23:19
Читать новость на русском
Джерело:
noviydoctorПаштет з печінки – чудовий вихід, коли потрібно заготувати перекус на кілька днів. Не варто оцінювати страву за простотою приготування, адже вона зникає з холодильника дуже швидко.
Найкраще паштет готувати ввечері, тоді зранку страва вже буде повністю готова та готова до вживання. На довго її не вистачає, тому краще одразу приготувати подійну, а то й потрійну порцію.
До речі Краще готувати одразу два: легкий домашній пиріг з яйцем та цибулькою
Рецепт печінкового паштету
Час: 30 хвилин
Порцій: 5
Інгредієнти:
– 500 грамів курячої печінки;
– 150 мілілітрів вершків (33%);
– 70 грамів вершкового масла;
– сіль та перець до смаку;
– олія або вершкове масло для смаження.
Приготування:
- Печінку миємо, обсушуємо та видаляємо зайві прожилки. Потім обсмажуємо на сковорідці, але слідкуємо, щоб не пересушити.
- Додаємо вершки, перемішуємо, доводимо до кипіння та знімаємо з вогню. Даємо трішки охолонути.
- Перебиваємо у блендері до однорідності. Солимо, перчимо, додаємо м'яке вершкове масло та ще раз перемішуємо.
- Паштет буде рідкуватим – так і має бути.
- Викладаємо по 2 – 3 столові ложки на харчову плівку та загортаємо рулет. Краї затягуємо, щоб паштет мав гарну форму.
- Остуджуємо рулет у холодильнику.
Смачного!
Смачніше, ніж з майонезом: у чому найкраще маринувати шашлик.