25 червня,
06:33
І на природу, і на святковий стіл: сезонні салати з руколою
Джерело:
Fajne gotowanieСалати з руколою стануть чудовим доповненням до вечері. Ви також можете використовувати їх як швидкий перекус після роботи.
Салати з руколою – чудова ідея доповнення до основних страв. Вони смачні та прості у приготуванні. Обов'язково спробуйте!
Цікаво З листкового тіста: як приготувати тарт зі спаржею, яйцями та помідорами
Салат з руколою та сиром фета
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Легко та смачно / Фото fajne gotowanie
– 100 грамів руколи;
– 200 грамів помідорів чері;
– 170 грамів консервованих маринованих оливок;
– 90 грамів очищеного насіння соняшнику;
– 150 грамів сиру фета;
– 3 столові ложки оливкової олії (30 мілілітрів).
Приготування:
- Руколу ретельно вимийте і викладіть в миску.
- Помідори чері розріжте навпіл. Повторіть ту ж операцію з оливками та наріжте сир фета невеликими кубиками.
- Додайте всі інгредієнти до руколи.
- Заправте салат оливковою олією, сіллю, перцем і лимонним соком. Все ретельно перемішайте.
- Перед подачею охолодіть салат в холодильнику.
Салат з руколи та в'ялених томатів
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Чудовий смак / Фото fajne gotowanie
– 130 грамів руколи;
– 130 грамів в'ялених помідорів в олії;
– 100 грамів сиру фета;
– 200 грамів апельсина;
– 50 мілілітрів оливкової олії (6 столових ложок);
– 20 грамів гірчиці;
– 100 грамів насіння соняшнику;
– 100 грамів маслин.
Приготування:
- Помістіть руколу в миску.
- В’ялені помідори наріжте соломкою і додайте до руколи.
- Поверх овочів покришіть сир фета і додайте оливки.
- Наріжте апельсин і викладіть шматочки в салат.
- У склянці приготуйте заправку: змішайте оливкову олію з гірчицею, посоліть і змішайте заправку з салатом.
- Насіння обсмажте на сковороді без додавання жиру і посипте ними салат.
- Подавати готовий салат найкраще відразу після приготування.
Салат з руколою та лососем
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Чудове поєднання / Фото fajne gotowanie
– 200 грамів руколи;
– 200 грамів копченого лосося;
– 30 мілілітрів оливкової олії;
– 30 грамів каперсів;
– 30 грамів насіння соняшнику очищеного;
– 100 грамів червоної цибулі;
– 200 грамів помідорів чері;
– 100 грамів сиру Фета;
– спеції: перець, куркума, свіжа петрушка, базилік, сік лайма.
Приготування:
- Розріжте помідори навпіл.
- Почистьте цибулю і наріжте його четвертинками. Сир фета наріжте кубиками.
- Помістіть у миску руколу, овочі, сир, каперси та лосось, порізаний на менші шматочки.
- Змішайте оливкову олію з соком половини вичавленого лайма. Додайте перець, куркуму, свіжо нарізаний базилік і петрушку. Ретельно перемішати та полийте заправкою салат.
- Готовий салат викладіть в миску і посипте насінням соняшнику.