Селера – рослина з родини моркви, її смак може варіюватися від гострого до солодкого, залежно від сорту та способу приготування. Таку закуску як салат з селери та фініків ви захочете готувати знову і знову.
Не пропустіть Ранкові гастрономічні пригоди: якими тостами на сніданок смакують у різних країнах світу
Салат з селерою
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 2
Приготування:
- Помістіть селеру в миску з крижаною водою і витримайте близько 20 хвилин.
- Викладіть її на паперовий рушничок та обсушіть.
- Наріжте її шматки та викладіть в середню миску для сервірування.
- Щоб підсмажити мигдаль, розігрійте його в середній сковороді на середньому вогні, часто помішуючи, поки він не стане ароматним і підсмаженим, близько 5 – 7 хвилин.
- Перекладіть на обробну дошку і порубайте ножем.
- У миску з висушеним селерою додайте листя селери, рубаний мигдаль, фініки, лимонний сік і пластівці червоного перцю.
- Приправте щедро сіллю і перцем і перемішайте.
- Додайте сир і оливкову олію, ще раз все добре перемішайте.
- Подавайте при кімнатній температурі або охолодженим.