Ми дамо 2 рецепти тіста – для печених та смажених пиріжків. Начинка може бути різною – обирайте її на свій смак.

Обов'язково спробуйте Готуємо смачні та соковиті курячі котлети: 3 рецепти, які вразять усю родину

Тісто на смажені пиріжки – покроковий рецепт

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Змішайте в мисці дріжджі, цукор, сіль, теплу воду і 5 столових ложок просіяного борошна. Перемішайте, накрийте серветкою і приберіть в тепле місце на 30 хвилин.
  2. Коли опара збільшиться в розмірі та покриється бульбашками, додайте олію, решту борошна, знову перемішайте, а потім вимісіть тісто руками.
  3. Змастіть руки олією, сформуйте з тіста кулю і викладіть його в миску. Накрийте пакетом чи харчовою плівкою та залиште на 1 годину в теплому місці.
  4. Підготуйте бажану начинку для пиріжків. Викладіть тісто на поверхню, змащену олією. Сформуйте кілька рівних за розміром кульок та залиште їх на 10 – 15 хвилин.
  5. Після цього кожну кульку розімніть руками в пляцок, викладіть начинку та защипніть краї, сформувавши пиріжки. Викладіть їх швом вниз на розігріту пательню з олією та смажте до готовності, періодично перевертаючи.

Повітряні, як пух: як зробити тісто для пишних пиріжків у духовці чи на пательні
Спробуйте приготувати пиріжки у духовці / Фото Unsplash

Дріжджове тісто для пиріжків в духовці

  • Час: 2 години 10 хвилин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Підігрійте молоко до 40 градусів, всипте цукор, сіль, 1 столову ложку борошна і дріжджі. Залиште опару підходити на 20 хвилин.
  2. Коли вона підійметься, додайте олію та решту просіяного борошна. Вимісіть тісто, накрийте харчовою плівкою і залиште на 1 годину.
  3. Розділіть тісто на кілька однакових кульок, розкачайте та помістіть всередину начинку.
  4. Знову залиште на 20 хвилин, після чого викладіть на деко, змастіть зверху яєчним жовтком і випікайте при 180 градусах 25 – 30 хвилин.