Рецепт вина із рожевого винограду практично ідентичний зі звичайною технологією приготування цього напою в домашніх умовах. Вам потрібні лише відбірні ягоди та цукор.
Ідея для вечері Готуємо смачні та соковиті курячі котлети: 3 рецепти, які вразять усю родину
Як приготувати рожеве вино вдома – покроковий рецепт
- Час: 4 години
- Порцій: 10
Здивуйте рідних домашнім рожевим вином / Фото Unsplash
Приготування:
- Відділіть ягоди від грон. Гнилі та зіпсуті викиньте. Висипте відбірний рожевий виноград у велику миску. Перетворіть ягоди на кашку, використовуючи дерев'яний товкачик для картопляного пюре чи власні руки. Дуже важливо не пошкодити цілісність кісточок, інакше смак вина буде зіпсований.
- Закрийте миску марлею, складеною у 2 – 3 шари, та поставте в затемнене місце на 3 доби. Температура в приміщенні має бути кімнатною. Іноді перемішуйте виноградну суміш дерев'яним ціпком чи ложкою.
- Після цього займіться проціджуванням. Намагайтеся якнайретельніше вичавлювати мезгу для отримання більшої кількості соку.
- Всипте в сік весь цукровий пісок, перемішайте та вилийте у велику пляшку чи банку. На шийку надягніть гумову рукавичку, у якій попередньо тонкою голкою зробіть отвір у пальчику.
- Залиште у темному місці для бродіння. Процес може тривати від півтора до 2 місяців. Якщо у бутлі утворюється щільний шар осаду, а рукавичка здувається, це означає, що стадія бродіння завершена.
- Молоде вино якомога акуратніше перелийте в миску, щоб позбутися осаду. Після цього розлийте його у підготовлені пляшки та закоркуйте.
- До кінцевого дозрівання молоде вино ставиться у прохолодне приміщення без протягів. Ідеально підійде підвал чи льох.