Бердянський шеф-кухар Микита Смаковський запропонував медуз… готувати! І вже приготвував із них тартар і салат по-китайськи. Що вийшло зі спроби Микити створити новий місцевий делікатес – читайте про це далі.

Не пропустіть 100 магазинів за рік: торгова мережа МХП "М'ясомаркет" підкорює вершини

Медузи – морські тварини, які мають драглисте тіло, що складається з шапки у формі парасолі та щипальців. Їх м'ясо часто використовують у приготуванні різноманітних страв в азіатських країнах. З медуз готуються салати, суші, локшини, основні страви й навіть морозиво. Існують різні методи приготування медуз.

Добре знані морські тварини / Фото Unsplash

В Україні не поширена культура приготування медуз, проте в Азовському морі є два види медуз, які можна вживати в їжу: аурелія та корнерот. За словами шеф-кухаря, необхідно забрати з медузи всі токсичні речовини й мацаки. Головний смаколик – так звана "парасолька", її вершечок.

Унікальна страва / Фото О, Море.Сity

Бердянський шеф-кухар Микита Смаковський зазначає, що вдома таку страву готувати небезпечно. Якщо неправильно відділити їстівну частину від токсичних речовин та з'їсти м'ясо медузи – це може загрожувати життю.

Кулінарний експеримент / Фото О, Море.Сity

М'ясо медузи – це невелика частина білка і вода. Учасники експерименту скуштували салат з медуз та тартар. На їх смак медуза виявилася схожою на холодець. Також вони зазначили, що медуза не має вираженого присмаку та смакує як желе з морської води. М'ясо дуже м'яке його варто поєднувати із різноманітними соусами та інгредієнтами: авокадо, цибулею, селерою, ікрою, огірком.