Глінтвейн готується на основі червоного вина, до якого додають різноманітні спеції та інгредієнти. Основні складові глінтвейну – кориця, гвоздика, кардамон, апельсинова або лимонна цедра, мед чи цукор, ну і, звичайно, вино.
Цікаво Розпушувач та сода – не одне й те саме: що краще використовувати для випічки
Яке вино обрати для глінтвейну
Найкращі вина для глінтвейну – насичені фруктові варіанти середньої міцності з невеликою витримкою. Підійде сухе чи напівсухе, наприклад Каберне, Совіньйон, Гренаш, Зінфандель або Сіра. Вони гарантуватимуть, що глінтвейн не буде надто солодким.
Рецепт глінтвейну
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Дуже смачний напій / Фото unsplash
Приготування:
- Налийте вино в каструлю і нагрійте його на повільному вогні.
- Апельсин розріжте навпіл і вичавіть сік в окрему ємність.
- Процідіть сік через фільтр або дрібне сито.
- Додайте у вино щіпку кожної спеції, гвоздику та апельсиновий сік.
- Нагрійте все, щоб не закипіло.
- Потім зніміть каструлю з вогню і розлийте глінтвейн по келихах.