Ідеально для Великодня: рецепти м'ясних страв до святкового столу

11 квітня 2023, 16:30
Читать новость на русском
СПЕЦПРОЄКТ

В Україні 16 квітня відзначатимуть Великдень, а отже, кожен вже задумався, чим почастувати своїх рідних та що смачненького покласти до святкового кошика. Особливу увагу варто приділити м'ясним стравам, адже саме вони є зіркою великодньої трапези.

Насправді вразити близьких на Великдень не таке складне завдання, якщо обрати оригінальні та доступні рецепти. Зокрема, курячі гомілки, загорнені у грудинку, рулетики із шинкою і сирною начинкою, або ж закуска з грибами і варено-копченим курячим філе неодмінно посмакують усім за столом і стануть його окрасою, інформує 24 Канал.

До теми Три смачні закуски до столу нашвидкуруч: прості рецепти

Та щоб насолода від цих страв була максимальною, варто потурбуватися про якість інгредієнтів. Адже смачні та свіжі продукти – це те, що шукає кожен із нас, особливо для святкового столу та кошика. Із ТМ “Бащинський” вам не доведеться обирати між цими двома параметрами, бо бренд поєднав їх у кожній упаковці своєї продукції. М'ясо-ковбасні вироби не тільки проходять ретельну перевірку на всіх етапах виробництва, але й отримують високу оцінку від українських споживачів.

Тож не потрібно вагатись: у ТМ "Бащинський" вже потурбувалися про те, аби ваші рідні та гості смакували лише найкраще на Великдень. А як грудинку, шинку чи варено-копчене філе куштувати не тільки зі святкового кошика, але й в основі оригінальних страв – ділимось у покрокових рецептах.

Рецепт гострих курячих гомілок, загорнутих у грудинку

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 6

Гострі курячі гомілки, загорнуті в грудинку – оригінальна страва на Великдень  / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 6 курячих гомілок;
грудинка "Українська" від ТМ "Бащинський";
– 2 столові ложки соусу барбекю;
– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів в режимі "конвекція".

  2. Курячі гомілки рясно змастіть соусом барбекю, присмачіть сіллю і перцем.

  3. Грудинку наріжте тонкими смужками. Обгорніть ними кожну курячу гомілку.

  4. Вкрийте деко для запікання пергаментом та викладіть на нього гомілки. Випікайте страву упродовж 20 – 30 хвилин до появи золотистої та хрумкої скоринки.

  5. Готові гомілки викладіть на тарілку та смакуйте гарячими із улюбленими соусами.

Рецепт рулетів із шинкою і сирною начинкою

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Приготуйте на Великдень рулетики з шинкою і сирною начинкою / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
шинка "Філейна" від ТМ "Бащинський";
– 200 грамів вершкового сиру;
– 4 яйця;
– 50 грамів зелені (кропу чи петрушки);
– сіль та чорний перець до смаку.

Приготування:

  1. Почніть приготування страви із начинки. Для цього зваріть на круто яйця, почистіть їх і натріть на дрібній тертці.

  2. Помиту зелень нашаткуйте та з'єднайте з вершковим сиром і яйцями, додайте спеції та перемішайте.

  3. Шинку наріжте на тоненькі шматки.

  4. На середину кожного слайса викладіть сирно-яєчну начинку і загорніть у рулети.

Закуска з грибами і варено-копченим курячим філе

  • Час: 60 хвилин
  • Порцій: 2

Закуска з грибами і варено-копченим філе посмакує кожному / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
варено-копчене філе "Апетитне" від ТМ "Бащинський";
– 11 печериць;
– 150 грамів твердого сиру;
– 3 столові ложки сметани;
– 70 грамів кропу;
– 1 цибулина;
– сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. З помитих печериць видаліть ніжки і злегка вийміть чайною ложкою м'якуш.

  2. Ніжки та м'якуш грибів дрібно нашаткуйте.

  3. Філе наріжте на середні кубики, а цибулю та кріп – дрібно нашаткуйте. Сир натріть на грубій тертці.

  4. На повільному вогні обсмажте гриби та цибулю. Додайте філе, сметану та 2 столові ложки сиру.

  5. Перемішайте всі інгредієнти та тушкуйте ще кілька хвилин, приправте спеціями.

  6. Нафаршируйте капелюшки печериць начинкою та посипте сиром, що залишився.

  7. Покладіть страву у деко. Налийте на деко води (десь на 1 сантиметр). Запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.

Великдень – це завжди пишні та святкові застілля, продукти до якого слід підбирати особливо ретельно. Щоб страви тішили око та смакові рецептори, обирайте продукцію ТМ "Бащинський". З повним асортиментом бренду можна ознайомитись на офіційному сайті або сторінці у фейсбуці.