Салати на Великдень: добірка рецептів, від яких ви будете у захваті
5 травня 2024,
08:05
Читать новость на русском
Що може бути кращим доповненням для святкового великоднього столу, ніж апетитні салати? Є кілька дуже смачних варіантів, які ви точно захочете приготувати.
Від легких та освіжаючих до поживних та ситних – кожен рецепт підібраний так, щоб додати весняного настрою та відчуття свята. Смачно 24 дібрав салати, які прийдуть до смаку кожному.
Цікаво Коли гості на порозі: як накрити стіл за 15 хвилин з "Водним Світом"
Салат з моцарелою та яйцем
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 4
– 200 грамів салату Айсберг;
– 6 яєць;
– 250 грамів моцарели;
– 70 грамів кукурудзи консервованої;
– 100 грамів червоного перцю;
– 70 грамів легкого майонезу;
– 100 грамів йогурту натурального 2%.
Приготування:
- Зваріть яйця на круто.
- Вимийте овочі. З кукурудзи злийте маринад.
- Салат порвіть на дрібні шматочки.
- Наріжте перець невеликими кубиками.
- Сир наріжте кубиками.
- Відварені і очищені яйця наріжте кубиками.
- Всі інгредієнти з’єднайте разом з майонезом, йогуртом і спеціями.
Салат з булгуром і в'яленими помідорами
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 4
– 125 грамів булгуру (пів склянки);
– 40 грамів петрушки (1 пучок);
– 50 грамів серу Фета;
– 50 грамів червоної цибулі;
– 120 грамів перцю червоного;
– 20 мілілітрів оливкової олії (2 столові ложки);
– 10 мілілітрів лимонного соку (1 столова ложка);
– 60 грамів помідорів в'ялених в олії (4 шт.)
Приготування:
- Відваріть булгур у злегка підсоленій воді.
- Цибулю і перець дрібно наріжте, в'ялені помідори розріжте навпіл і змішайте з крупою.
- Додайте подрібнену петрушку і дрібно нарізаний сир фета.
- Змішайте оливкову олію з лимонним соком і полийте салат.
- Приправити все до смаку з сіллю і перцем.
Салат з гранатом, куркою і сиром гауда
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 4
– 75 грамів граната (половина граната, тільки зерна);
– 300 грамів курячих грудок без шкіри;
– 50 грамів салату;
– 40 грамів салату червоного кучерявого;
– 40 грамів зеленого салату;
– 70 грамів кукурудзи консервованої;
– 150 грамів сиру Гауда;
– 20 мілілітрів лимонного соку;
– 40 мілілітрів оливкової олії;
– 70 грамів пшеничного хліба (2 скибочки).
Приготування:
- З курки видаліть прожилки і наріжте її кубиками.
- Обмажте приправою для курки (досить також солі і перцю), а потім обсмажте на сухій сковороді до готовності.
- Промийте листя салату і порвіть його на дрібніші шматочки. Викладіть все в миску.
- Відкрийте банку кукурудзи і вилийте воду.
- Потім додайте в салат.
- Розріжте плід граната навпіл і видаліть кісточки.
- Додайте в салат.
- Наріжте жовтий сир кубиками і додайте його в миску до решти інгредієнтів.
- Дві скибочки хліба підсмажте в тостері або на сковороді, потім наріжте кубиками. Додайте в салат.
- Зверху додайте готові шматочки курячої грудки.
- Додайте перець і сіль до лимонного соку і перемішайте.
- Додайте оливкову олію і знову перемішайте. В кінці полийте салат готовим соусом.