24 канал дібрав три страви української кухні, які так полюбляють не тільки українці, а й за кордоном. Йдеться про сирники, котлету по-київськи та популярний сирник з родзинками та шоколадною глазур'ю.
Читайте також Легкі салати з курячими стріпсами "Легко!": три ідеї для вечері
Рецепт домашніх сирників
- Час: 60 хвилин
- Порції: 4
Приготування:
- Змішуємо сир з цукром, яєчним жовтком і дрібкою солі.
- Перетираємо все столовою ложкою, додаємо просіяне борошно і перемішуємо до однорідної маси.
- ️Сирну масу викладаємо на поверхню присипану борошном, формуємо "ковбаску".
Сирники з родзинками / Фото Смачнота
- Нарізаємо її на 12 рівних частин, кожну обвалюємо в борошні і надаємо потрібну форму сирників.
- Розігрійте сковороду з олією і додаємо шматочок вершкового масла. Викладаємо сирники.
- Готуємо або під кришкою на невеликому вогні до золотистої скоринки, або без кришки і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин.
Котлета по-київськи
- Час: 60 – 80 хвилин
- Порції: 8
Приготування:
- Наріжте куряче філе тонкими пластинками, зріжте прожилки.
- Посічіть кріп або іншу свою улюблену зелень ножем.
- Вершкове масло наріжте й обваляйте кожен шматочок у подрібненій зелені. Відправте масло до морозилки.
- Куряче м'ясо розділіть згідно з вагою, відбийте, щоб воно стало ніжнішим та тоншим.
- На кожен пласт м'яса викладіть шматочок масло й сформуйте рулетики.
- Сформовані котлети відправте до морозилки.
- В окремій посудині змішайте два курячих яйця з двома столовими ложками води. Ретельно збийте суміш виделкою.
- Заморожені котлети запаніруйте спочатку в борошні, далі в яйцях та сухарях. Повторіть процес, щоб паніровка вийшла щільнішою.
- Розігрійте у глибокій сковорідці олію й обсмажте котлети у фритюрі до золотавої скоринки.
- Поставте котлети до духовки, щоб вони пропеклися й усередині.
- Готову котлету по-київськи подавайте до столу гарячою.
Галицький сирник з родзинками
- Час: 4 години
- Порції: 10
Приготування:
- Просіяне борошно з розпушувачем викладаємо на поверхню, додаємо масло і січемо ножем до однорідності. Додаємо мак і перетертий з цукром жовток, знову січемо до однорідної дещо липкої маси.
- Викладаємо на дно форми (застеленої пергаментом, змащеної маслом і посипаної панірувальними сухарями). Ставимо в розігріту духовку на 10 хвилин (160 градусів). Дістаємо і викладаємо поверх сирну масу.
- Сир перетираємо блендером до однорідності, додаємо м’яке масло, частину цукру та окремо збиті жовтки з рештою цукру. Додаємо ванільний цукор, манку, цедру, та окремо збиті в тугу піну білки. Вимішуємо обережно до однорідності.
Галицький сирник / Фото Автентична Україна
- Додаємо попередньо замочені родзинки, присипані борошном. Ще раз перемішуємо і викладаємо на основу.
- Випікаємо при температурі 160 градусів близько 50 хвилин. Коли сирник повністю охолоне, покриваємо глазуррю і відправляємо в холодильник на ніч.
- На водяній бані розтоплюємо шоколад, додаємо олію, перемішуємо і як трохи охолоне покриваємо сирник.
- Щоб при нарізанні сирника шоколадна глазур не тріскалася, використовуйте гарячий ніж.
Смачного!