Ох ця полуниця: двошаровий десерт, який вас точно проситимуть робити ледь не щодня

15 червня 2024, 10:39
Читать новость на русском

Джерело:

Smaker

Полуниця – ідеальний компонент безлічі смачних і яскравих літніх десертів. Ця червона й ароматна ягода не залишить нікого байдужим. А ми розповімо, як приготувати смаколик, який стане вашим улюбленим.

Цей двошаровий десерт додасть святкового настрою навіть найважчим будням. До речі, не варто турбуватися про фігуру, адже він готується без найменшої дрібочки цукру.

Читайте також Ідеальне рішення в спекотну погоду: легкий рецепт лимонаду з полуниці

Рецепт полуничного десерту

Час: 30 хвилин + застигання желе

Порцій: 4

Інгредієнти: 
крем
– 250 грамів маскарпоне;
– 250 мілілітрів вершків (30%);
– 4,5 столові ложки стевії;
полуничний шар: 
– 450 грамів полуниці;
– 1 упаковка полуничного желе;
– 450 мілілітрів води;
– 3 столові ложки стевії;
декор: 
– свіжа полуниця;
– листя м'яти.

Приготування: 

  1. Желе розчиняємо у гарячій воді, додаємо стевію, перемішуємо та охолоджуємо. 
  2. Полуницю миємо, обсушуємо, видаляємо плодоніжки. Нарізаємо на дрібніші шматочки та розкладаємо по склянках. 
  3. Заливаємо охолодженим желе та ставимо у холодильник до застигання. Можна поставити під кутом, щоб досягнути цікавого естетичного ефекту.
  4. У кавомолці перемелюємо стевію. Холодні вершки виливаємо в миску та збиваємо. Коли вони почнуть густіти, додаємо стевію і зменшуємо швидкість. Додаємо маскарпоне. 
  5. Викладаємо пишну масу на желе, прикрашаємо полуницею та м'ятою. 

Смачного!

У чому найкраще маринувати шашлик: порада французьких шеф-кухарів.