Ця паска точно сподобається дітям. Можна додати в неї родзинки, подрібнену курагу та інші горіхи чи сухофрукти. Для того, щоб вразити гостей, можна надати пасці незвичної форми – просто оберіть особливу форму для запікання.
Читайте Італійський вечір вдома: як приготувати пасту Болоньєзе з курячим фаршем і томатами
Рецепт шафраново-апельсинової паски
Час: 3 години
Порцій: 4
Особлива паска до святкового столу / Фото prakty kulinarni
Приготування:
- Залийте шафран спиртом і відставте.
- Підігрійте молоко. У миску покладіть подрібнені дріжджі, додайте 1 столову ложку цукру і 100 грамів борошна, перемішайте та залийте теплим (але не гарячим) молоком, залиште на пів години.
- Жовтки і яйця збийте з цукром до пишної маси.
- Розтопіть масло, натріть цедру з апельсина і вичавіть сік.
- Коли розчин на тісто збільшиться в об’ємі вдвічі, додайте збиті з цукром яйця та решту борошна.
- Замісіть густе тісто 5 хвилин, додайте вершкове масло та апельсиновий сік.
- Замісіть тісто ще раз, нарешті влийте спирт разом із шафраном і додайте терту апельсинову цедру.
- Велику форму (або дві менші) змастіть маслом і посипте борошном, викласти тісто приблизно на 1/3 висоти й дайте відпочити 40 – 50 хвилин.
- Коли тісто підніметься приблизно на 3/4 висоти форми, поставте паску в розігріту до 180 градусів духовку.
- Випікайте приблизно 45 хвилин.
- Вистиглу паску можна посипати цукровою пудрою.