У яку воду класти яйця під час варіння: не всі досвідчені господині відповідають правильно
- Яйця слід класти у киплячу воду для контролю часу приготування та температури; час варіння залежить від розміру яйця.
- Щоб уникнути тріскання яєць, їх варто залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі та додати чайну ложку оцту у воду.
Звичайне варіння яєць інколи перетворюється на маленьку кулінарну загадку – скільки часу і як їх варити? Чи справді важливо, у яку воду їх класти?
Варене яйце може бути і швидким перекусом або частиною багатьох страв, тож важливо знати, як зварити його правильно, зазначає 24 Канал з посиланням на Kukbuk. Спосіб варіння безпосередньо впливає на результат.
Цікаво Мінімум інгредієнтів і максимум смаку: салат-намазка, який завжди варто мати під рукою
Як варити яйця?
Яйця найкраще класти у киплячу воду, оскільки це дає контроль над часом приготування та температурою. Якщо ви помістите яйця в холодну воду, температура поступово підвищуватиметься, доки не досягне точки кипіння.
Швидкість цього підвищення та час, який яйця проведуть при різних температурах, значно відрізнятимуться. Тут матимуть значення кілька факторів: кількість яєць, потужність конфорки, кількість води та розмір каструлі.
Щоб зварити яйце не на круто, важливо знати його розмір:
- малі – 3,5 хвилини;
- середні – 4 хвилини,
- великі – 5 хвилин.
Якщо ви не впевнені, велике яйце чи мале, варіть його в середньому 4 хвилини. Яйця круто слід варити 8 хвилин. Їх не слід варити довше 10 хвилин, оскільки після цього часу їхня харчова цінність втрачається.
Після закінчення часу вийміть яйця з окропу та промийте одразу їх під холодною водою, щоб зупинити процес приготування.
Чому яйця тріскають?
Зазвичай це трапляється через різкий перепад температури, тому рекомендується вийняти їх з холодильника приблизно за 30 хвилин, пише Home. Так вдасться максимально знизити ризик тріскання.
Також у воду можна додати чайну ложку оцту. Тоді навіть якщо шкаралупа трісне, вміст не встигне витекти, оскільки білок одразу застигне.
Які секрети ще стануть у пригоді?
Якщо на шоколаді утворився білий наліт, не поспішайте їх одразу викидати.
А якщо знати рецепт ідеального кляру, то ваша риба ніколи не буде розлазитися на пательні.