Суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф Професіонали" Ольга Мартиновська поділилась з шанувальниками в інстаграм оригінальним рецептом – яйця кокот з копченим лососем та щавлем.

Французьку страву зазвичай подають до основної страви або на сніданок. Її готують на водяній бані з різноманітною начинкою з додаванням яєць та запікають у маленьких формах (кокотницях) у духовці, а потім в них же подають.

Читайте також Овочевий салат з тунцем: рецепт від Ольги Мартиновської

Яйця кокот з копченим лососем та щавлем

  1. Для приготування ретельно помийте щавель, подрібніть ножем. На пательні з оливковою олією пасеруйте кілька хвилин. Залиште для охолодження.
  2. У мисці з'єднайте щавель зі сметаною, додайте лимонний сік, сіль, перець. Викладіть начинку на дно форми.
  3. В кожну форму вбийте по одному яйцю, закрийте фольгою.
  4. Форми поставте на деко у миску з кип'яченою водою (майже до верху форм).
  5. Розігрійте духову шафу до температури 160-180 градусів, відправте запікатись протягом 15 хвилин до готовності. Дістаньте з духовки, приберіть фольгу.
  6. Додайте кілька листків щавлю та шматочки копченого лосося.
  7. Подавайте з грінками з чорного або білого хліба. Смачного!