Відомий український шеф-кухар у перші дні 2021 року вирушив на відпочинок до Єгипту. Враженнями від подорожі поділився на своїй сторінці у інстаграм.

Читайте також Гід Michelin відповів на обурення українців щодо національної приналежності борщу

"Приїхав в готель. Таке відчуття було, що я не в Єгипті, то Україна, але з пальмами. Немає людей, що кричать "Тагіііііл". Лише українці (є багато крутих українських діячів) та іноземці. Такого я не очікував. Начебто потрапив до великої української сім‘ї", – йдеться у повідомленні.

Клопотенко зазначив, що в одному готелі з ним жили заступниця глави МЗС України Еміне Джапарова та генеральна директорка заповідника "Софія Київська" Неля Куковальська. Тому вирішив під час відпочинку приготувати борщ для гостей та іноземців.

"Екзотичні фрукти та свіжевиловлена баракуда - то добре, але одного дня моє українське серце не витримало. Я взяв та зварив борщ. То було вау. Вийшло по-українськи, з дрібкою Єгипту. Ми додали фініки та лайм, щоб показати, що борщ може розвиватися та видозмінюватися", – зазначає Євген.

Крім того, під час відпочинку Євген зайнявся рибалкою.

"Прилетів в Єгипет рибалити. Шість годин, сім баракуд, збиті коліна. Обгоріло все, що тільки може обгоріти. Тепер я виглядаю так, ніби тримав свою голову в каструлі з борщем", – розповідає Клопотенко.

Нагадаємо, Євген Клопотенко розповів про важливі зміни у дитячому шкільному харчуванні.