Найчастіше наші предки готували картопляні токмачі. Але ми пропонуємо цікавіший варіант – із картоплею та квасолею.

Читайте також Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини

Подавайте страву, рясно поливши смаженою цибулькою або шкварками. Смакують токмачі також із квашеними овочами або й просто з кисляком.

Рецепт волинських токмачів

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 8

Приготування:

  1. Звечора замочіть квасолю у воді. Уранці воду злийте, квасолю промийте під проточною водою й відваріть до готовності (15 – 30 хвилин після закипання).
  1. Картоплю ретельно помийте, почистьте й відваріть у підсоленій воді до готовності.
  1. Тим часом наріжте дрібними кубиками й обсмажте на олії цибулю. Коли вона стане прозорою, вимкніть вогонь.
  1. Злийте воду з відварених картоплі та квасолі. (За бажанням звільніть останню від шкірки). З'єднайте їх у каструлі й розімніть товкачем. Додайте смажену цибулю, спеції й розімніть масу ще раз.
  1. Дайте пюре трішки охолонути.
  1. А поки наріжте кубиками й обсмажте на розігрітій сковорідці сало, щоб жир витопився й у вас вийшли хрумкі шкварки (5 – 8 хвилин).
  1. З теплого картопляно-квасолевого пюре сформуйте колобки завбільшки із середню картоплину. Токмачі готові!
  1. За бажанням їх можна зарум'янити в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці (упродовж 10 – 15 хвилин).
  2. Подавайте токмачі до столу зі шкварками або сметаною.

Смачного!