Кукурудзяний токан був особливо популярний на Західній Україні, куди прийшов із румунської кухні. Часто токан плутають із мамалигою, але досвідчені кулінари знають: це різні страви.

Читайте також Готуємо курячі крильця на вечерю: три рецепти за 20 хвилин

Рецепт токану з бринзою

Час: 30 хвилин

Порцій: 4

Смак традицій / Фото pixabay

Інгредієнти:

  • 300 грамів кукурудзяної крупи;
  • 1,2 літра води;
  • вершкове масло;
  • твердий сир;
  • бринза;
  • смалець;
  • сіль – на ваш смак.

Приготування:

  1. Варимо кукурудзяну кашу. Наливаємо воду у великий баняк, засипаємо крупу в холодну воду та постійно помішуємо. Додавати крупу або воду в процесі не бажано – каша має вийти не надто густою, але й не надто рідкою.
  2. В готову кашу додаємо трішки вершкового масла. Після цього кашу можна посолити, але варто враховувати те, наскільки солений сир.
  3. Беремо велику металеву миску і ставимо на невеликій відстані над плитою. Дно миски змашуємо смальцем.
  4. Слоїмо токан: викладаємо до миски 1 – 2 сантиметри каші й посипаємо її сиром і бринзою. За бажанням можна додавати шкварки.
  5. Щоб каша не вийшла сухою, у кожен рівень можна додавати трішки вершкового масла.
  6. Коли кашу переслоїли, зверху поливаємо шкварками та посипаємо бринзою.

Смачного!