Кукурудзяний токан був особливо популярний на Західній Україні, куди прийшов із румунської кухні. Часто токан плутають із мамалигою, але досвідчені кулінари знають: це різні страви.
Читайте також Готуємо курячі крильця на вечерю: три рецепти за 20 хвилин
Рецепт токану з бринзою
Час: 30 хвилин
Порцій: 4
Смак традицій / Фото pixabay
Інгредієнти:
- 300 грамів кукурудзяної крупи;
- 1,2 літра води;
- вершкове масло;
- твердий сир;
- бринза;
- смалець;
- сіль – на ваш смак.
Приготування:
- Варимо кукурудзяну кашу. Наливаємо воду у великий баняк, засипаємо крупу в холодну воду та постійно помішуємо. Додавати крупу або воду в процесі не бажано – каша має вийти не надто густою, але й не надто рідкою.
- В готову кашу додаємо трішки вершкового масла. Після цього кашу можна посолити, але варто враховувати те, наскільки солений сир.
- Беремо велику металеву миску і ставимо на невеликій відстані над плитою. Дно миски змашуємо смальцем.
- Слоїмо токан: викладаємо до миски 1 – 2 сантиметри каші й посипаємо її сиром і бринзою. За бажанням можна додавати шкварки.
- Щоб каша не вийшла сухою, у кожен рівень можна додавати трішки вершкового масла.
- Коли кашу переслоїли, зверху поливаємо шкварками та посипаємо бринзою.
Смачного!