За автентичним рецептом, голубці томлять пару годин у печі. Але й у духовці вони також виходять чудово. Упевнені, закарпатський варіант голубців стане вашим улюбленим!
Читайте також У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було
Рецепт закарпатських голубців
- Час: 3 години
- Порції: 8 – 10
Голубці / Фото Кухарі
Приготування:
- Закип'ятіть у великій каструлі воду й опустіть у неї качан капусти. По черзі зніміть із капустини листя.
- Відваріть у підсоленій воді рис до напівготовності.
- Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте на ній дрібно нарізані гриби. Потім додайте до грибів нарізану дрібним кубиком цибулю й обсмажуйте далі.
- Влийте до овочевої засмажки томатну пасту й усе перемішайте.
- Щоб соус не був загустим, додайте до нього 300 мл води. Доведіть його до кипіння й зніміть із плити.
- Тонко відбийте шматочки м'яса.
- Сформуйте голубці: на капустяний листок покладіть відбивну, зверху рис і все загорніть конвертом.
- Перекладіть сформовані голубці до каструлі. Додайте лавровий лист, часник на свій смак та чорний перець.
- Залийте голубці грибним соусом і закрийте кришкою.
- Відправте голубці до духовки, розігрітої до 180 – 200 градусів, на 2 години.
- Подати голубці по-закарпатськи можна просто в соусі, у якому вони тушкувалися, а можна приготувати до них улюблений гарнір.
Смачного!