26 січня,
10:58
Закарпатські кіфлики: готуємо традиційну випічку, яка стане вашою улюбленою
Джерело:
"Філіжанка кави"Кіфлики традиційно готують на Закарпатті. Ці смачні та солодкі рогалики підкорять будь-кого.
Начинка може бути на ваш смак. Проте в цьому рецепті використовуються вишні.
Варто спробувати Горішки зі згущеним молоком: готуємо печиво, що повертає у дитинство
Рецепт закарпатських кіфликів
- Час: 13 годин
- Порцій: 10
– 170 грамів борошна;
– дрібка солі;
– половина столової ложки ванільного цукру;
– 100 грамів смальцю;
– 1,5 столової ложки оцту;
– 50 мілілітрів води;
– 100 грамів вишень у власному соку;
– 30 грамів цукрової пудри.
Приготування:
- До борошна додайте дрібку солі, ванільний цукор, смалець і розітріть у крихту. Далі додайте воду та оцет. Замісіть тісто та поставте його у холодильник на 12 годин.
- Розділіть тісто навпіл. Кожну частину розкачайте в коло діаметром 25 сантиметрів. Далі розріжте кожне на 16 трикутних частин, на кожну з яких викладіть вишні. Згорніть рогалики.
- Випікайте кіфлики у розігрітій до 210 градусів духовці 15 – 20 хвилин. Охолодіть та посипте цукровою пудрою.