Закарпатські слимбаки з м'ясом: геніальна страва, яка стане вашою улюбленою – давній рецепт

29 січня 2024, 21:38
Читать новость на русском

Українська кухня – надзвичайно багата на цікаві та смачні страви. Зокрема, радимо вам приготувати закарпатські слимбаки – вони можуть стати вашими улюбленими.

Слимбаки – гідна альтернатива звичним пельменям. Однак вони будуть навіть смачнішими через дріжджове тісто та підливку.

Варто спробувати Пиріг з грушами та сиром: приготуйте найпростішу страву, яка смакує, як в ресторані

Закарпатські слимбаки з м'ясом

  • Час: 1 година 10 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти для тіста:
– 7 грамів сухих дріжджів;
– 75 мілілітрів молока;
– 175 мілілітрів води;
– 450 – 500 грамів борошна;
– 1 яйце;
– олія, сіль до смаку.

Для начинки:
– 500 грамів свинячого фаршу;
– копчена паприка, сіль, перець до смаку.

Для підливи:
– 1 цибулина;
– 200 грамів шампіньйонів;
– 500 грамів води;
– 2 столові ложки сметани;
– сіль, перець до смаку.

Приготування:

  1. В глибоку миску всипте дріжджі та цукор. Додайте тепле молоко, 75 мілілітрів води кімнатної температури та перемішайте все до однорідності. Поставте в тепле місце, щоб дріжджі зійшли шапочкою.
  2. У каструлю висипте дрібно нарізану цибулю, обсмажте її до прозорості, додайте нарізані кубиком шампіньйони, посоліть, поперчіть та трохи потушкуйте. Додайте воду, доведіть підливу до кипіння та відставте.
  3. Фарш заправте сіллю, перцем, копченою паприкою та добре перемішайте.
  4. Коли дріжджі зійдуть, вилийте їх в миску, в якій будете замішувати тісто. Додайте яйце, олію, сіль та решту теплої води. Перемішайте та почніть поступово додавати борошно. Замісіть тісто, додавши в процесі трохи олії для еластичності. Накрийте тісто рушником та поставте на 30 хвилин в тепле місце.
  5. В грибну підливу додайте сметану та перемішайте до однорідності.
  6. Коли тісто зійде, розчайте його у великий прямокутний пласт товщиною 1 сантиметр. Далі розріжте його на 2 частини, щедро викладіть фарш та закрутіть рулети. Добре защепіть шов та наріжте на шматки.
  7. Викладіть слимбаки в грибну підливу, щоб вони не торкались один до одного, і варіть на повільному вогні 15 хвилин під кришкою, не відкриваючи її.
  8. Готові слимбаки викладіть на тарілку разом із підливою та посипте подрібненою зеленню.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати бабу-шарпанину. Про цей рибний пиріг згадували ще в "Енеїді".