19 грудня,
15:20
Шикарний хлібець із печінки: приготуйте святкову страву, від якої ніхто не встоїть
Джерело:
smishna_dianaХлібець з печінки – смачнюща закуска на Новий рік чи Різдво. Ця страва готується дуже просто зі звичних інгредієнтів.
Компанію печінці складуть яйця. Половину з них потрібно попередньо відварити.
Спробуйте також Експрес-вечеря без турбот: як приготувати смачні страви всього за 20 хвилин
Рецепт закуски з курячої печінки
- Час: 1 година 15 хвилин
- Порцій: 6
– 600 грамів курячої печінки;
– 10 яєць;
– 1 цибулина;
– 1 велика морква;
– 1 болгарський перець;
– 250 грамів твердого сиру;
– 50 грамів вершкового масла;
– сіль, чорний мелений перець, копчена паприка і зелень до смаку.
Приготування:
- Курячу печінку промийте, залийте водою, посоліть та зваріть до готовності. Охолодіть та наріжте невеликими шматочками.
- 5 яєць зваріть круто, почистьте та наріжте великими кубиками. Перець наріжте квадратиками, а зелень подрібніть.
- Цибулю почистьте, наріжте шматочками та разом з натертою морквою обсмажте на маслі до приємного золотистого кольору. Туди ж додайте болгарський перець та тушіть ще 5 хвилин.
- Ще 5 яєць вбийте в миску, посоліть, поперчіть, додайте натертий сир і збийте до однорідної суміші. Додайте печінку, підсмажену цибулю, сіль, перець, спеції, паприку, зелень і перемішайте.
- Прямокутну форму для запікання застеліть пергаментом, змастіть олією, щільно викладіть у неї печінкову масу разом з порізаними яйцями.
- Накрийте форму фольгою та помістіть її у духовку, розігріту до 200 градусів, на 30 хвилин. Потім зніміть фольгу, посипте травами та печіть ще 5 хвилин.
- Готовий хлібець дістаньте з форми, дайте йому охолонути, наріжте порційними скибочками та подавайте.