Замініть лише 1 інгредієнт і стане в 10 разів смачніше: як зробити жульєн на пательні

16 січня 2024, 19:56
Читать новость на русском

Джерело:

УНІАН

Смачний жульєн можна приготувати навіть на пательні. Щоб зробити його ще кращим, варто дещо змінити класичний рецепт.

Секрет цього жульєну полягає в тому, що під час приготування слід використовувати саме вершки. Адже сметана ніколи не дасть такого ніжного смаку.

Буде смачно В магазині такого не купиш: як приготувати ідеальний печінково-вершковий паштет

Жульєн з грибами та куркою

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 400 грамів курячого філе;
– 300 грамів печериць;
– 100 грамів цибулі;
– 200 мілілітрів вершків 20 – 30%;
– 150 грамів твердого сиру;
– 2 столові ложки олії;
– сіль, перець, зелень до смаку.

Приготування:

  1. Куряче філе промийте, наріжте невеликими шматочками та обсмажте на олії до напівготовності.
  2. Цибулю подрібніть, додайте до курки та смажте ще 3 – 4 хвилини. Печериці наріжте великими шматками й теж викладіть на пательню.
  3. Після того, як випарується волога з грибів, посоліть, поперчіть та готуйте ще 5 – 7 хвилин до золотистого кольору.
  4. Далі додайте вершки та прогрійте. Натріть сир, посипте ним жульєн, накрийте кришкою та вимкніть вогонь.
  5. Коли сир розплавиться, страву можна подавати до столу.

Сподобався рецепт? Спробуйте приготувати до жульєну смачну печену картоплю за рецептом Джеймі Олівера.