Курочка така популярна серед господинь, що здивувати когось її особливим смаком не так й легко. Це спонукає нас до експериментів, і приготування курки у банці – один з тих, від яких ви будете у захваті.

Цікаве до теми Курка – всьому голова: чому саме це м'ясо має бути у продуктовому кошику

Рецепт курочки у банці

Час: 1 година 40 хвилин

Порцій: 4

Особливий рецепт звичної страви / Фото Unsplash

Інгредієнти:

  • курятина – 1 кілограм;
  • цибуля – 1;
  • солодкий перець – 1;
  • часник – 5 зубчиків;
  • два лаврові листки;
  • морква – 1;
  • сіль, перець до смаку.

Приготування:

  1. Промиваємо курятину та обсушуємо її паперовим рушником. Нарізаємо невеликими порційними шматками.
  2. Чистимо моркву та нарізаємо кільцями. Цибулю чистимо та нарізаємо півкільцями. З перця видаляємо плодоніжку та ріжемо маленькими шматочками. Часник теж дрібно нарізаємо.
  3. У чисту суху банку кладемо лаврові листки, перець горошком, потім викладаємо овочі та м'ясо шарами. Шари у процесі викладання трішки солимо. В кінці накриваємо банку фольгою.
  4. У жаротривку ємність наливаємо трішки води, ставимо в неї банку та готуємо 20 хвилин за температури 150 градусів. Потім підвищуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще годину.

Смачного!