Курочка така популярна серед господинь, що здивувати когось її особливим смаком не так й легко. Це спонукає нас до експериментів, і приготування курки у банці – один з тих, від яких ви будете у захваті.
Цікаве до теми Курка – всьому голова: чому саме це м'ясо має бути у продуктовому кошику
Рецепт курочки у банці
Час: 1 година 40 хвилин
Порцій: 4
Особливий рецепт звичної страви / Фото Unsplash
Інгредієнти:
- курятина – 1 кілограм;
- цибуля – 1;
- солодкий перець – 1;
- часник – 5 зубчиків;
- два лаврові листки;
- морква – 1;
- сіль, перець до смаку.
Приготування:
- Промиваємо курятину та обсушуємо її паперовим рушником. Нарізаємо невеликими порційними шматками.
- Чистимо моркву та нарізаємо кільцями. Цибулю чистимо та нарізаємо півкільцями. З перця видаляємо плодоніжку та ріжемо маленькими шматочками. Часник теж дрібно нарізаємо.
- У чисту суху банку кладемо лаврові листки, перець горошком, потім викладаємо овочі та м'ясо шарами. Шари у процесі викладання трішки солимо. В кінці накриваємо банку фольгою.
- У жаротривку ємність наливаємо трішки води, ставимо в неї банку та готуємо 20 хвилин за температури 150 градусів. Потім підвищуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще годину.
Смачного!