Радимо приготувати цю смачну запіканку. Вона чудово підійде для родинної вечері.

Варто спробувати Те, що треба в спеку: рецепт холодної окрошки на сметані

Запіканка з кабачками та фаршем

  • Час: 55 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Наріжте кубиками цибулю і обсмажте її на олії. Коли цибуля підрум'яниться, додайте фарш. Через кілька хвилин приправте м'ясо сіллю і перцем та додайте дрібно нарізаний часник.
  2. Всипте нарізані кубиками помідори й обсмажуйте ще кілька хвилин. Додайте томатний соус та перемішайте.
  3. Картоплю й кабачки наріжте кружечками. Відваріть картоплю в підсоленій воді до напівготовності.
  4. Приправте кабачки сіллю й перцем. Почекайте, поки стече сік, злийте його, а самі кабачки трохи обсмажте з двох боків на пательні.
  5. Для соусу розтопіть масло в каструлі й додайте молоко. Доведіть майже до кипіння та додайте обережно борошно, ретельно перемішуючи. Всипте всі спеції.
  6. Сир натріть на великій тертці. Форму для запікання змастіть оливковою олією, викладіть картоплю і трохи посоліть. Полийте картоплю половиною соусу і насипте сир. Зверху додайте м'ясо і цукіні, а далі – знову соус і сир. Випікайте при температурі 180 градусів 35 хвилин. Перед подачею посипте петрушкою.