Кабачки ніколи не були такими смачними: рецепт запіканки з картоплею та куркою

3 липня 2024, 21:51
Читать новость на русском

Джерело:

yuliia.senych

З кабачками можна приготувати низку апетитних страв. Зокрема, запіканку з картоплею та курячим філе.

Вона ідеально підійде для родинної вечері. Ваші рідні будуть у захваті.

Варто спробувати Розкішна літня вечеря: готуємо фантастичну картоплю з лисичками

Кабачкова запіканка

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кабачок;
– 2 – 3 картоплини;
– 300 грамів сиру;
– 400 грамів курячого філе;
– масло до смаку.
Соус:
– 500 мілілітрів молока;
– 50 грамів борошна;
– 50 грамів масла;
– мускатний горіх до смаку;
– 1 яйце;
– сіль, перець, пармезан до смаку.

Дивіться, як приготувати цю смачну запіканку: відео

Приготування:

  1. Кабачок, філе та картоплю наріжте на довгі тонкі шматочки.
  2. Картоплю проваріть у киплячій підсоленій воді 7 – 10 хвилин.
  3. У форму, змащену маслом, почергово викладіть кабачок, картоплю, філе та сир. Зверху щедро змастіть маслом, посоліть і поперчіть. Відправте запікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 45 – 55 хвилин.
  4. Для соусу нагрійте масло і всипте просіяне борошно. Постійно помішуючи, влийте молоко і додайте яйце. Варіть до загустіння. За бажанням додайте мускатний горіх, тимʼян. Посоліть та поперчіть до смаку.
  5. Дістаньте запіканку з духовки, залийте соусом, викладіть зверху 2 – 3 шматочки сиру, посипте пармезаном і відправте запікатись ще на 35 – 45 хвилин.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати казково смачний паштет з курячої печінки.