30 червня,
13:38
З того, що є в холодильнику: приготуйте розкішну запіканку з картоплі та кабачків
Джерело:
ShubaЗ найпростіших овочів можна створити надзвичайно смачні страви. Пропонуємо спробувати цей простий рецепт і насолодитися вечерею, яка дарує задоволення не лише своїм смаком, але й красою своїх натуральних інгредієнтів.
Для такої запіканки потрібні лише найпростіші інгредієнти. Проте смак буде фантастичним.
Варто спробувати Просто тане у роті: Ярославський показав, як спекти фантастичне генеральське сало
Запіканка з кабачків та картоплі
- Час: 1 година
- Порцій: 6
– 250 грамів картоплі;
– 25 грамів пресованих дріжджів;
– 100 грамів молока 2,5%;
– 5 грамів цукру;
– 200 грамів борошна;
– 3 яйця;
– 2 кабачки;
– 250 грамів томатів чері;
– 2 зубчики часнику;
– 50 грамів петрушки;
– 200 грамів вершків 20%;
– 120 грамів сиру;
– сіль, перець до смаку.
Приготування:
- Картоплю помийте, почистьте і відваріть до готовності. На це піде приблизно 20 хвилин. Потім зробіть з неї пюре, додайте яйце, сіль і перемішайте.
- Дріжджі розчиніть у теплому молоці, додайте цукор і розмішайте. Всипте просіяне борошно з сіллю. Додайте пюре, замісіть тісто і залиште підходити у теплому місці на годину.
- Наріжте кабачок кільцями, а чері – навпіл. Петрушку подрібніть, очищений часник пропустіть через прес.
- Тісто розкачайте і покладіть у форму. Зверху викладіть овочі, посипте подрібненою петрушкою і часником, посоліть.
- Яйця, що залишилися, збийте з вершками, посоліть та поперчіть. Залийте овочі. Натріть зверху твердий сир. Випікайте пиріг 40 хвилин за температури 190 градусів.