Генеральське сало – тоненьке та має прошарки ніжного м'яса, які нагадують генеральські лампаси. Його дуже цінують, бо з однієї свині виходить всього 4 кілограми такого сала.

Варто спробувати Розкішна закуска за 10 хвилин: елементарний рецепт, який вас вразить

Запечене генеральське сало

  • Час: 1 година 40 хвилин
  • Порцій: 6

Дивіться, як готувати генеральське сало: відео

Приготування:

  1. Якщо сало вже підсолене, вимочіть його у воді з сіллю (25 грамів солі на 1 літр води) протягом 4 – 6 годин.
  2. Потім дістаньте сало з води та обсушіть його рушником.
  3. Натріть сало міцною гірчицею, меленими перцями та тертим часником.
  4. Складіть сало навпіл шкіркою назовні, а всередину вкладіть лавровий лист. Дайте промаринуватися 4 – 6 годин.
  5. Потім загорніть сало у фольгу і відправте в духовку, розігріту до 190 градусів, на 40 хвилин. Через 40 хвилин розгорніть фольгу та подивіться, чи підрум'янилася шкірка. Якщо вона ще не достатньо запечена, залиште сало ще на 10 – 12 хвилин при температурі 200 градусів.