Завиванець, або маковий рулет традиційно готують на Різдво. З цього рецепту у вас вийде три красивих та ароматних маківники, один для себе, а інші для батьків та гостей.
Читайте також Англійський різдвяний кекс на темному пиві – смачний святковий рецепт
Як приготувати завиванець з маком
- Закип'ятіть воду та залийте мак окропом, накрийте зверху тарілкою та залишіть на 30-40 хвилин. Зніміть тарілку та охолодіть при кімнатній температурі. Зцідіть мак через сито, щоб позбутись зайвої вологи. Якщо мак змелений, то повторно його молоти не потрібно.
- Для опари з'єднайте молоко кімнатної температури з дріжджами, 1 ст. л цукру та 4 ст. л борошна – перемішайте, накрийте харчовою плівкою та залишіть підійти.
- Опару з'єднайте з рештою цукру, борошном, сіллю, жовтками, ванільним цукром, далі тоненькою цівкою вливайте масло та замісіть тісто.Накрийте його рушником або харчовою плівкою та залишіть на кілька годин підрости.
- До маку додайте цукор, родзинки, мед та вершкове масло, а яєчні білки збийте в стійку піну міксером та згодом обережно введіть до начинки.
- Готове тісто поділіть на три рівні частини, кожну з них розкачайте в прямокутник товщиною близько 3 мм. Викладіть 1/3 масу, залишаючи 2 см по краях тіста та загорніть в рулет. Защипніть кінці завиванця та викладіть його на деко з пергаментом змащеним олією. Сформуйте з пергаменту трубу так, щоб всередині був рулет, але не щільно прилягав до паперу.
- Випікайте три макових рулети в духовці при 190 градусах протягом 40 хвилин до золотистої скоринки. Смачного!