Завиванець, або маковий рулет традиційно готують на Різдво. З цього рецепту у вас вийде три красивих та ароматних маківники, один для себе, а інші для батьків та гостей.

Читайте також Англійський різдвяний кекс на темному пиві – смачний святковий рецепт

Як приготувати завиванець з маком

  1. Закип'ятіть воду та залийте мак окропом, накрийте зверху тарілкою та залишіть на 30-40 хвилин. Зніміть тарілку та охолодіть при кімнатній температурі. Зцідіть мак через сито, щоб позбутись зайвої вологи. Якщо мак змелений, то повторно його молоти не потрібно.
  2. Для опари з'єднайте молоко кімнатної температури з дріжджами, 1 ст. л цукру та 4 ст. л борошна – перемішайте, накрийте харчовою плівкою та залишіть підійти.
  3. Опару з'єднайте з рештою цукру, борошном, сіллю, жовтками, ванільним цукром, далі тоненькою цівкою вливайте масло та замісіть тісто.Накрийте його рушником або харчовою плівкою та залишіть на кілька годин підрости.
  4. До маку додайте цукор, родзинки, мед та вершкове масло, а яєчні білки збийте в стійку піну міксером та згодом обережно введіть до начинки.
  5. Готове тісто поділіть на три рівні частини, кожну з них розкачайте в прямокутник товщиною близько 3 мм. Викладіть 1/3 масу, залишаючи 2 см по краях тіста та загорніть в рулет. Защипніть кінці завиванця та викладіть його на деко з пергаментом змащеним олією. Сформуйте з пергаменту трубу так, щоб всередині був рулет, але не щільно прилягав до паперу.
  6. Випікайте три макових рулети в духовці при 190 градусах протягом 40 хвилин до золотистої скоринки. Смачного!