Здивуйте сім'ю осінніми смаколиками: рецепт випічки з листкового тіста та курячого фаршу
За буденними турботами геть не маєте часу побалувати свою сім’ю чимось смачненьким та небанальним? Вихід є – випічка з листкового тіста та курячого фаршу, що готується швидко, але смакує незабутньо.
Це просто ідеальний осінній варіант перекусу, інформує 24 Канал. А якщо ви досі думаєте, що домашня випічка – довго та під силу лише кулінарним гуру, поквапимось зруйнувати цей міф.
Зверніть увагу Смачно та збалансовано: чим наповнити ланч бокс у школу та на роботу
Рецепти з листковим тістом та курячим фаршем зможуть відтворити усі, і головне – зроблять це досить швидко. Так-так, бо зовсім не потрібно годинами поратися біля гарячої духовки, щоб зробити смачну страву.
До прикладу, булочки з листкового тіста та курятини можна приготувати нашвидкуруч. Готовий фарш значно зекономить час, адже не потрібно самотужки мити, нарізати та подрібнювати куряче м'ясо. А заморожене листкове тісто – позбавить головного болю, пов’язаного з приготуванням тіста.
Відтак залишиться достатньо вільного часу, який можна провести разом з близькими людьми. Крім того, приготування випічки вдома дозволяє контролювати якість інгредієнтів, вміст солі, цукру й інших складників.
Зокрема вкрай важливо обрати свіжу та якісну курятину – основу для булочок. Тут на допомогу прийде фарш "Філейний" ТМ "Наша Ряба", що містить 100% курячого філе. Вибір саме цього бренду є очевидним: ТМ "Наша Ряба" – надійний виробник, якому українці довіряють вже понад 20 років.
Продукцію ТМ "Наша Ряба" можна знайти у партнерських та власних магазинах бренду, що у сумі налічують близько 1500 точок по всій Україні. Тепер, коли вдалося вибрати якісний фарш, перейдімо до самих рецептів.
Булочки з листкового тіста та курячого фаршу
- Час: 35 хвилин
- Порції: 15 – 20 штук
Рецепт смачної домашньої випічки / Фото Shutterstock
– 800 грамів листкового тіста;
– яєчний жовток;
– сіль та чорний мелений перець до смаку;
– насіння кунжуту.
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 180 градусів. Вкриваємо деко для випікання пергаментом.
- Курячий фарш присмачуємо сіллю і перцем та перемішуємо.
- Готове листкове тісто дістаємо з упаковки, розрізаємо його на дві рівні частини. Розкатуємо кожну з них на прямокутник товщиною 3 – 5 міліметрів.
- Ділимо тісто на квадратики приблизно 5 на 5 сантиметрів.
- Формуємо булочки. Для цього беремо один квадратик тіста, викладаємо на нього 1 столову ложку начинки з курячого фаршу та накриваємо іншим. Перевіряємо, чи всі краї тіста щільно закриті.
- Повторюємо це, поки не використаємо все тісто і начинку.
- У сформованих булочках робимо невеликі надрізи ножем. Змащуємо жовтком та посипаємо насінням кунжуту.
- Відправляємо запікатися на 25 хвилин. Готові булочки трішки охолоджуємо та подаємо до столу.
Смачного!