4 липня,
15:53
Малинове желе на зиму: елементарний рецепт без желатину
Джерело:
ShubaЗ малини на зиму можна приготувати не лише варення. Спробуйте скористатися цим перевіреним рецептом желе.
У цьому рецепті немає желатину. Проте в результаті ви отримаєте справжнє желе.
Варто спробувати Ідеальне для родинного чаювання: рецепт казкового чорничного варення на пательні за 20 хвилин
Малинове желе на зиму
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
– 1,5 кілограма малини;
– 800 грамів цукру;
– чверть чайної ложки лимонної кислоти.
Приготування:
- Переберіть малину. Якщо вона дуже брудна, то помийте та обсушіть. Проте краще малину не мити.
- Перебийте ягоди у блендері або м'ясорубці. Протріть крізь сито, щоб прибрати усі кісточки.
- Малинове пюре вилийте в каструлю та насипте цукор. Варіть, помішуючи, на дуже слабкому вогні, доки він не розчиниться.
- Коли маса закипить, додайте лимонну кислоту або влийте столову ложку лимонного соку.
- Варіть, знімаючи шум, протягом 20 хвилин.
- Гаряче желе розлийте в стерилізовані банки та закрутіть стерилізованими кришками. Залиште банки на столі до повного остигання.