Конфітюр з апельсинів та гарбуза – відмінне рішення консервації. Вам не потрібно купувати дорогих продуктів, щоб смачно доповнити млинці чи оладки. А ще це легко у приготуванні.

Читайте також Здорова альтернатива ковбасі: чому курочка су-від – ідеальний продукт для повноцінного раціону

Рецепт конфітюру з апельсину та гарбуза

  • Час: 18 годин
  • Порції: 6 – 8


Фото з інстаграму Лізи Глінської

Приготування:

  1. Ретельно почистіть гарбуз, видаліть насіння та шкірку.


Фото з інстаграму Лізи Глінської

  1. Наріжте його невеликими кубиками.


Фото з інстаграму Лізи Глінської

  1. Засипте гарбуз цукром (1 кілограм) та залишіть на 8 – 12 годин, щоб вона пустила сік.


Фото з інстаграму Лізи Глінської

  1. Зніміть цедру з апельсинів, наріжте її соломкою та залийте холодною водою. Залишіть на 8 – 12 годин.
  1. Почистіть апельсини, наріжте шматками та перебийте блендером. Додайте гвоздику, корицю та 200 грамів цукру. Відправте в холодильник на 12 годин.
  1. Додайте апельсинову цедру до гарбуза.


Фото з інстаграму Лізи Глінської

  1. Відправте гарбуз з цедрою на плиту та варіть на повільному вогні 30 хвилин. Не забувайте помішувати.
  1. Додайте апельсини зі спеціями та варіть ще 10 хвилин.
  1. Змішайте пектин з цукром, додайте до гарбузової маси та перемішайте. Доведіть до кипіння.


Фото з інстаграму Лізи Глінської

  1. Розкладіть все по стерилізованих банках, закрийте їх кришками та переверніть догори дном.


Фото з інстаграму Лізи Глінської

  1. Коли вони охолонуть переверніть їх та зберігайте в прохолодному темному місці.

Смачного!

Відеорецепт приготування конфітюру з гарбуза та апельсина:

Текст публікації Лізи Глінської:

Друзья! Готовила вчера вкуснейший конфитюр из тыквы с апельсином, корицей и гвоздикой. Уверена, вам тоже пригодиться этот рецепт. Это так же вкусно, как и красиво. И ингредиенты не замудренные)
Тыквенный конфитюр с апельсином.
Ингредиенты:
1 кг тыквы (взвесить уже после того, как очистите тыкву)
500 г апельсина (понадобится и мякоть, и цедра)
1200 г сахара
5 шт гвоздика
2 палочки корицы или 1 ч.л. порошка корицы
15 г пектина + 100 г сахара

Технология приготовления:
1. Очистить тыкву от кожуры и семян. Нарезать небольшим кубиком. Засыпать тыкву сахаром (1 кг). Оставить на 8-12 часов. Тыква пустит сок.
2. Снять цедру с апельсина, с помощью овощечистки. ️без белой части. Нарезать полосочками, залить холодной водой. Оставить на 8-12 часов.
3. Очистить апельсин, нарезать, пробить блендером, добавить гвоздику, корицу, сахар (200 г), убрать в холодильник на 12 часов.
4. По истечении 12 часов промыть цедру, добавить к тыкве.
5. Варить тыкву, помешивая, на слабом огне 30 минут.
6. Добавить апельсин со специями, проварить еще 10 минут.
7. Смешать пектин с сахаром (100 г), добавить, помешивая, в тыквенноапельсиновую массу. Довести до кипения.
8. Разлить по банкам. Конфитюр готов, наслаждайтесь.
Можно варить без пектина, но масса получится жидковатой. А вы варите зимние джемы, конфитюры? Если да, то какие?