Не знаєте з чого почати, аби встигнути закрити всі заготовки і нічого не забути? 24 канал підготував підбірку рецептів зимової консервації, які повинні бути у кожного.

Читайте також Апетитний курячий шашлик – хіт літнього сезону: як його приготувати з овочами

Обирайте ті, які сподобалися найбільше, або готуйте усі.

Ніжинський салат

  • Час: 4 години
  • Порції: 2

Приготування:

  • Огірки промиваємо в проточній воді та ріжемо ножем, щоб вийшли дуже тонкі кружечки.
  • Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями.
  • Кріп подрібнюємо ножем.
  • Змішуємо у великому посуді огірки, цибулю та кріп, додаємо сіль. Все ретельно перемішуємо і залишаємо настоюватися на 1 – 1,5 години.
  • Промиваємо банки у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо насухо. На дно кожної банки викладаємо лавровий лист та чорний перець горошком.
  • Далі накладаємо ніжинський салат у банки, заливаємо соком, що виділився. Зверху в кожну банку висипаємо по 1 чайній ложці цукру, солі, 1 столовій ложці олії, 2 столові ложки оцту.
  • Ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з огірками, накриваємо чистими кришками, заливаємо теплою водою по горло. Стерилізуємо банки 0,5 літра із моменту закипання води 20 хвилин (якщо банки 1 літра: 35 – 40 хвилин).
  • Закриваємо все кришками і перевертаємо догори дном.
  • Коли закрутка охолоне, перевертаємо та відправляємо на зберігання в темне і прохолодне місце.

Смачного!

Салат з болгарського перцю на зиму

  • Час: 1 година
  • Порції: 1

Приготування:

  • Нарізаємо овочі довільними шматочками, присипаючи спеціями, сіллю і цукром.
  • Поливаємо олією і тушкуємо пів години на середньому вогні.
  • Додаємо оцет і тушкуємо ще 10 хвилин.
  • Розкладаємо салат в заздалегідь стерилізовані банки і закриваємо кришками.

Смачного!

Салат з кабачків на зиму

  • Час: 2 години
  • Порції: 2

Приготування:

  • Миємо та нарізаємо кабачки середнім кубиком, моркву – чверть кільцями, а цибулю – дрібним кубиком. Посічіть кріп і пропускаємо через прес головку часнику.
  • У каструлі розігріваємо олію, викладаємо цибулю. Через 3 – 4 хвилини додаємо моркву, а ще через стільки хвилин – кабачки, столову ложку солі та дві столові ложки цукру.
  • Також додаємо всі спеції: 2 лаврових листи, 6 горошин духмяного перцю та 10 горошком. Перемішуємо та тушкуємо 15 хвилин.
  • Додаємо посічений кріп, подрібнений часник і оцет, готуємо ще 3 – 4 хвилини під кришкою.
  • Розкладаємо салат з кабачків по стерилізованих банках, закриваємо кришками.

Смачного!