Скумбрія – доступна та смачна риба, консерви з якої точно стануть у пригоді вам узимку. Готувати її дуже просто, а результат буде вже за кілька годин.

Читайте також Досить варити кукурудзу: рецепт з вершковим маслом в духовці або на грилі

Тож особливості консервування в автоклаві – раз, два і готово. Вам не потрібно додатково стерилізувати банки, чи варити їх вже з готовою продукцією в окропі. Цей прилад зробить все за вас.

Рецепт консервованої скумбрії

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порції: 4 півлітрові банки

Приготування:

  • Заздалегідь підготуйте спеціальні кришки для банок, які підходять для використання в автоклаві. Можна використовувати й звичайні, просто потім потрібно буде підкачати тиск.
  • Почистіть рибу від чорної плівки, відріжте плавники, хвіст, голову та видаліть нутрощі. Наріжте скумбрію середніми шматками та перекладіть в миску. Промийте рибу та викладіть в баночки по кілька шматочків.
  • Не наповнюйте нею банки до вінця, залишіть хоча б 2 сантиметри до верху. Викладіть в кожну банку кілька горошин чорного перцю, по столовій ложці солі, олії та оцту.
  • Закрийте банки кришками та відправте в автоклав.
  • Налийте в нього воду так, щоб вона покривала банки з консервами.
  • Увімкніть автоклав на 110 градусів та готуйте 35 хвилин. Зачекайте доки він повністю охолоне та дістаньте рибну консерву.

Смачного!

Відеорецепт приготування рибної консерви зі скумбрії в автоклаві: