Скумбрія – доступна та смачна риба, консерви з якої точно стануть у пригоді вам узимку. Готувати її дуже просто, а результат буде вже за кілька годин.
Читайте також Досить варити кукурудзу: рецепт з вершковим маслом в духовці або на грилі
Тож особливості консервування в автоклаві – раз, два і готово. Вам не потрібно додатково стерилізувати банки, чи варити їх вже з готовою продукцією в окропі. Цей прилад зробить все за вас.
Рецепт консервованої скумбрії
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порції: 4 півлітрові банки
Приготування:
- Заздалегідь підготуйте спеціальні кришки для банок, які підходять для використання в автоклаві. Можна використовувати й звичайні, просто потім потрібно буде підкачати тиск.
- Почистіть рибу від чорної плівки, відріжте плавники, хвіст, голову та видаліть нутрощі. Наріжте скумбрію середніми шматками та перекладіть в миску. Промийте рибу та викладіть в баночки по кілька шматочків.
- Не наповнюйте нею банки до вінця, залишіть хоча б 2 сантиметри до верху. Викладіть в кожну банку кілька горошин чорного перцю, по столовій ложці солі, олії та оцту.
- Закрийте банки кришками та відправте в автоклав.
- Налийте в нього воду так, щоб вона покривала банки з консервами.
- Увімкніть автоклав на 110 градусів та готуйте 35 хвилин. Зачекайте доки він повністю охолоне та дістаньте рибну консерву.
Смачного!
Відеорецепт приготування рибної консерви зі скумбрії в автоклаві: