Орзо – різновид італійської пасти, схожий на рис. Звідси його друга назва – ризоні. Цю дрібну рисоподібну пасту готують і як самостійну страву, і на гарнір. Також орзо додають до перших страв.

Читайте також Желатин не знадобиться: готуємо домашній холодець правильно

Рецепт лимонного супу з орзо та куркою

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 6


Фото Damn delicious

Приготування:

  1. Наріжте куряче м'ясо шматочками 2 × 2 сантиметри, присмачте сіллю та чорним меленим перцем.
  1. Розігрійте у великій каструлі 1 столову ложку олії й обсмажте на ній курятину (2 – 3 хвилини). Перекладіть до чистої тарілочки.
  1. Додайте до каструлі решту олії й обсмажте подрібнений часник, нарізані дрібними кубиками цибулю, моркву та селеру. Готуйте, періодично помішуючи, до готовності (3 – 4 хвилини).
  2. Додайте до овочевої засмажки чебрець і тушкуйте до появи аромату (приблизно 1 хвилину).


Фото Damn delicious

  1. Влийте курячий бульйон, додайте лавровий лист та 1 склянку води. Доведіть до кипіння.
  1. Окремо змішайте пасту орзо, розмарин та курку.
  1. Додайте суміш до супу й варіть його, доки паста не стане м’якою (10 – 12 хвилин).
  1. Додайте до супу лимонний сік, подрібнену свіжу петрушку та перемішайте.

Подавайте суп гарячим. Смачного!