Орзо – різновид італійської пасти, схожий на рис. Звідси його друга назва – ризоні. Цю дрібну рисоподібну пасту готують і як самостійну страву, і на гарнір. Також орзо додають до перших страв.
Читайте також Желатин не знадобиться: готуємо домашній холодець правильно
Рецепт лимонного супу з орзо та куркою
- Час: 30 хвилин
- Порції: 6
Фото Damn delicious
Приготування:
- Наріжте куряче м'ясо шматочками 2 × 2 сантиметри, присмачте сіллю та чорним меленим перцем.
- Розігрійте у великій каструлі 1 столову ложку олії й обсмажте на ній курятину (2 – 3 хвилини). Перекладіть до чистої тарілочки.
- Додайте до каструлі решту олії й обсмажте подрібнений часник, нарізані дрібними кубиками цибулю, моркву та селеру. Готуйте, періодично помішуючи, до готовності (3 – 4 хвилини).
- Додайте до овочевої засмажки чебрець і тушкуйте до появи аромату (приблизно 1 хвилину).
Фото Damn delicious
- Влийте курячий бульйон, додайте лавровий лист та 1 склянку води. Доведіть до кипіння.
- Окремо змішайте пасту орзо, розмарин та курку.
- Додайте суміш до супу й варіть його, доки паста не стане м’якою (10 – 12 хвилин).
- Додайте до супу лимонний сік, подрібнену свіжу петрушку та перемішайте.
Подавайте суп гарячим. Смачного!