Цей кекс буде дуже соковитим через просочування. Солодкий сироп перетворить його на справжню насолоду.

Варто спробувати Пиріг з грушами та сиром: приготуйте найпростішу страву, яка смакує, як в ресторані

Рецепт апельсинового кексу

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Зніміть цедру з 2 апельсинів і вичавіть з них сік.
  2. Збийте яйця в пишну піну. Додайте ванільний цукор та дрібку солі.
  3. Продовжуючи збивати, введіть частинами цукор. Далі додайте розм'якшене масло і знову збийте.
  4. Додайте 1 столову ложку цедри, апельсиновий сік і перемішайте все до однорідної маси за допомогою лопатки.
  5. Додайте борошно і розпушувач. Знову добре перемішайте.
  6. Вилийте тісто у форму, змазану маслом.
  7. Відправте кекс у розігріту до 180 градусів духовку на 40 – 50 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки.
  8. В окремій каструлі змішайте цукор, воду та залишки цедри. Поставте на плиту, доведіть до кипіння та уваріть сироп на малому вогні вдвічі.
  9. Готовому кексу дайте трохи охолонути та, не виймаючи з форми, залийте сиропом. Залиште до повного охолодження та просочення.