Бабка може мати форму як кексу, так і плетінки, і містити різні начинки – шоколад, джем, корицю. Традиційний рецепт великодньої бабки має особливість – велику кількість яєчних жовтків.

Варто спробувати Крабові палички – універсальний продукт: 4 страви, які можна приготувати з ТМ "Водний Світ"

Бабка "Святкова"

  • Час: 2 години
  • Порцій: 8

Приготування:

  1. Розведіть дріжджі у теплому молоці зі столовою ложкою цукру і 3 столовими ложками борошна.
  2. Коли опара підійде, насипте борошно. Додайте розтерті з цукром жовтки, посоліть і замісіть тісто.
  3. Місіть до появи пухирців орієнтовно 10 хвилин і тоді влийте розтоплений жир. Знову добре перемішайте, щоб тісто його ввібрало. Додайте промиті родзинки, цедру, вимісіть, накрийте і поставте, щоб підійшло.
  4. Коли тісто збільшиться в об'ємі вдвоє, розділіть його на частини, відповідно до величини застелених пергаментом форм. Заповніть форму на третину і поставте, щоб підійшло.
  5. Коли тісто підійде до країв форми, змастіть його яйцем і печіть в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 45 хвилин, якщо це великі бабки, і 40 – якщо малі.
  6. Просочіть готові бабки сиропом, зробленим з води та цукру.
  7. Зверху прикрасьте глазур'ю. Для її приготування до желатину додайте 2 столові ложки води та залиште на 15 хвилин.
  8. 4 столові ложки цукру закип'ятіть із залишками води до розчинення цукру. Додайте розігрітий желатин і збивайте гарячим до утворення густої білої маси. Змастіть бабки глазур'ю.