Якщо не має змоги відвідати Одесу цього літа, спробуйте приготувати одну з популярних страв місцевої кухні – биточків з анчоусами (тюлькою).

Читайте також Сезон відпочинку на природі: як приготувати шашлик із курятини на будь-який смак

Рецепт биточків з анчоусами

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Очищаємо рибу: відриваємо голову з кишківником, а потім обережно відокремлюємо хребет.
  • До риби додаємо яйця, нарізану зелень, борошно, спеції. Замішуємо все та смажимо на сковорідці, на середньому вогні з двох сторін.
  • Викладаємо на паперову серветку, щоб видалити надлишковий жир.
  • Подавайте страву гарячою. Ідеальним доповненням до страви буде соус дзадзики з тархуном, сметана.

Смачного!

До речі, анчоус дуже корисна риба коли ви на дієті. Вона багата на омега-3, білки та мінерали. Анчоуси смакують ще з маринованою у пряному маринаді цибулею.