Буріто – мексиканська страва, що готується з м'якого пшеничного коржа (тортильї) з додаванням начинки. Наприклад, м'ясо, квасоля, рис, помідори, сир. Іноді додається салат, сметана або томатний соус на основі перцю чилі. Також різноманітні овочеві салати чудово доповнять страву.

Читайте також Рецепт соусу для салату Кобб від Володимира Ярославського

Рецепт буріто

  1. Для приготування тіста у мисці ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок. Додайте сіль, воду, томатну пасту, олію. Замісіть тісто, залиште на 10-15 хвилин.
  2. Куряче філе ретельно помийте, наріжте скибочками.
  3. Часник, цибулю почистіть, подрібніть ножем.
  4. Моркву помийте, почистіть, натріть на грубій тертці.
  5. Солодкий перець помийте, почистіть, наріжте скибочками.
  6. Для начинки на пательні обсмажте на рослинній олії сухий базилік, часник та цибулю під кришкою до розм’якшення. Далі – додайте моркву, м’ясо, солодкий, перець, спеції, кукурудзу, боби та томатну пасту, воду, табаско.
  7. Тісто розділіть на 4 однакові частини, розкатайте коржі. Розігрійте духовку, викладіть на деко, відправте запікатись протягом 2-3 хвилини.
  8. На корж викладіть начинку, додайте сир, загорніть у рулет. Запікайте на пательні або у духовій шафі 2 хвилини з кожної сторони.
  9. Викладіть на тарілку. Подавайте з овочами. Смачного!