Укр Рус
26 листопада, 22:45
2

Найкраща вечеря, коли надворі холодно: домашні чанахи, які зведуть з розуму

Основні тези
  • Чанахи – це ситна страва з м'яса та овочів, яку можна приготувати на всю сімʼю.
  • Основні інгредієнти включають куряче філе, цибулю, моркву, помідори, картоплю, квасолю, шампіньйони, спеції та зелень.

Чанахи – це легко, ситно та дуже смачно, тому навіть дітей не доводиться вмовляти їсти. Єдиний недолік цієї страви – вона точно не затримається у холодильнику надовго.

Мʼясо та овочі – чудове й гармонійне поєднання, а особливо, коли йдеться про улюблені чанахи. Запах збере близьких за столом ще до того, як страва буде готова. 24 Канал пропонує насолодитися сімейною трапезою з рецептом з TikTok mil_alexx_pp.

Читайте також Забудете дорогу до кондитерської та магазину: торт не кефірі "все змішали – і в духовку"

Як приготувати чанахи по-домашньому? 

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти
– 2 курячих філе; 
– 2 цибулини; 
– 2 моркви; 
– 2 помідори; 
– 6 – 8 картоплин; 
– 1 склянка відвареної квасолі; 
– 2 – 3 столові ложки борошна; 
– 8 штук шампіньйонів; 
– сіль, перець, спеції – до смаку; 
– зелень (петрушка, кріп) – для подачі. 

Як приготувати смачні чанахи вдома: дивіться відео 

Приготування: 

  1. Очистіть овочі, а куряче філе наріжте невеликими шматочками.
  2. Обсмажте м’ясо на олії до рум’яності, додайте борошно й прогрійте ще кілька хвилин.
  3. Потім всипте кубики цибулі, терту моркву, подрібнені помідори та нарізані гриби.
  4. Приправте, влийте трохи води й тушкуйте близько 15 хвилин.
  5. Картоплю наріжте кубиками та підсмажте до напівготовності.
  6. У горщики покладіть картоплю та квасолю, а зверху м’ясо з овочами.
  7. Долийте воду або бульйон, щоб покривала овочі і мʼясо.
  8. Запікайте під кришками при 180 градусах приблизно 30 – 35 хвилин.
  9. Подавайте, посипавши свіжою зеленню.

Яке мʼясо обирати для чанахів? 

В оригіналі для чанахів використовують баранину, але цей вид мʼяса в нас не завжди доступний. Саме тому в рецептах переважають яловичина, свинина та курятина, розповідає Beszamel

Яке б мʼясо ви не взяли – обовʼязково нарізайте його великими шматками. Воно повинно залишитись соковитим. 

Чим ще потішити рідних? 

  • Зробіть великий запас форшмаку, щоб вони завжди мали чим перекусити. 

  • А ще їм можуть сподобатися рулетики з лаваша, з якими у вас не буде зайвих клопотів.