Форшмак – це вічна класика, яка буде актуальна як в динамічні будні, так і у святкові дні. 24 Канал пропонує нагадати собі цей особливий одеський колорит з рецептом порталу Cookpad.

Цікаво У вінегрету зʼявився сильний конкурент: салат з буряка "Юлія", який швидко стає "номером один"

Як приготувати одеський форшмак?

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 філе оселедця;
– 1 варене яйце;
– четвертинка цибулі;
– 2 скибки білого хліба;
– 50 мілілітрів вершків;
– четвертинка яблука;
– 50 грамів вершкового масла.

Форшмак по-одеськи

Улюблена закуска з Одеси / Фото Veladis Expert

Приготування:

  1. Замочіть хліб у вершках. Коли він стане м’яким, розімніть його та додайте дрібно нарізану цибулю.
  2. Очищене яблуко натріть на дрібній тертці й підмішайте до маси.
  3. Філе оселедця подрібніть кубиками та всипте до суміші.
  4. Додайте натерте яйце та м’яке вершкове масло.
  5. Добре перемішайте до отримання однорідного форшмаку.
  6. Подавайте з улюбленим хлібом.

Секрет ідеального форшмаку

Ідеальна закуска – це правильно вибраний головний інгредієнт. Для форшмаку треба вибирати слабосолоний і жирний оселедець, бажано чоловічої статі, радить Savva Libkin.

Якщо вам до вподоби більш ніжний смак, то попередньо оселедець можна вимочити у воді або молоці. Рідина забере зайву сіль, тож смак буде не таким акцентним.

Яку ще закуску спробувати?