Чим снідати влітку: 3 рецепти апетитних страв для гарного початку дня
Весняні та літні ранки мають особливу атмосферу. Це чудова нагода прокидатися раніше, аби насолодитися ранковим сонцем та випити кави чи чаю під спів пташок.
А ще запорукою гарного ранку стане апетитний сніданок, зазначає 24 Канал. Цей прийом їжі має бути не лише смачним, а й поживним, аби ви могли зарядитися енергією для продуктивного дня.
Читайте також Задоволення від відпочинку буде максимальним: що приготувати та не забути взяти на природу
Та щоб приготувати ідеальну страву, не потрібно витрачати години часу. Адже смачне ранкове частування можна організувати з будь-яких продуктів, які є у холодильнику, та менш як за 30 хвилин.
Ідеальні страви для весняно-літніх сніданків
Значна перевага весняно-літньої пори – велика кількість сезонних овочів та зелені. Свіжу городину можна комбінувати з вже готовими м’ясними продуктами, як-от від ТМ "Бащинський". Бренд пропонує різноманітні м’ясо-ковбасні вироби, які стануть чудовим компонентом вашого сніданку.
Наприклад, ви можете приготувати апетитну спаржу, запечену з соковитою грудинкою. Така страва стане як ідеальним доповненням до поживного сніданку, так і самостійною закускою.
Також чудовою ідеєю буде почати день з традиційного французького сендвіча крок-мадам: хрусткий підсмажений хліб з шинкою, сиром та яйцем потішить навіть найвибагливіших гурманів. Якщо ж ви любите піцу, то чому б не поласувати нею зранку? Ви можете приготувати її мініверсії, доповнивши випічку салямі, соковитими томатами та маслинами.
А щоб приготування сніданку було ще простішим, пропонуємо вашій увазі покрокові рецепти страв, які допоможуть почати день вдало та без турбот.
Запечена спаржа в беконі
Час: 15 хвилин
Порції: 4
Запечена спаржа в беконі /Фото Shutterstock
– грудинка “Українська” від ТМ "Бащинський";
– 250 грамів спаржі;
– 1 столова ложка натертого пармезану.
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Очищаємо спаржу від шкірки на 4 сантиметри вгору від стебла та обрізаємо кінчики (білу частину).
- Нарізаємо грудинку тонкими смужками
- Загортаємо спаржу в грудинку, перекладаємо на деко та запікаємо в духовці 15 хвилин. Готову страву посипаємо пармезаном.
Крок-мадам з салатом
Час: 30 хвилин
Порції: 2
Крок-мадам з салатом / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– шинка "Філейна" від ТМ "Бащинський";
– 2 яйця;
– 4 скибки тостового хліба;
– 300 грамів сиру моцарела;
– 200 мілілітрів молока;
– 100 грамів рукола;
– 4 помідори чері;
– 60 грамів вершкового масла;
– 40 грамів борошна;
– сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Шинку нарізаємо тонкими скибками.
- На грубій тертці натираємо сир. Викладаємо на один шматочок хліба трішки сиру, два шматки шинки та знову сиру. Накриваємо все іншим шматком хліба.
- Обсмажуємо тости з обох сторін на сковорідці з вершковим маслом кілька хвилин.
- Для соусу у сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно та одразу перемішуємо. Вливаємо молоко та активно перемішуємо соус вінчиком, щоб не утворилися грудочки. Додаємо спеції.
- Викладаємо на деко шар пергаменту для випікання або харчову фольгу, зверху кладемо тост. Поливаємо його соусом бешамель та знову посипаємо натертим сиром.
- Запікаємо крок-мадам 2 – 3 хвилини. Важливо, щоб утворилася рум'яна скоринка.
- Окремо обсмажуємо яйце, присмачуємо сіллю та перцем і викладаємо його зверху на страву.
- Подаємо крок-мадам до столу зі свіжою руколою та помідорами.
Мініпіца з салямі, томатами та маслинами
Час: 20 хвилин
Порції: 4
Мініпіца з салямі, томатами та маслинами / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– ковбаса сирокопчена “Салямі Золотиста” від ТМ "Бащинський";
– упаковка листково-дріжджового тіста;
– 400 грамів сиру;
– 4 помідори;
– 30 грамів кетчупу;
– 8 маслин;
– сухий орегано до смаку.
Приготування:
- Розігріваємо духовку до 200 градусів. Вкриваємо деко пергаментом для випікання.
- Розкачуємо тісто та вирізаємо з нього невеличкі кола.
- Змащуємо все кетчупом, посипаємо натертим сиром. Викладаємо на кожну мініпіцу ковбаску, кільця помідорів та нарізані маслини.
- Рясно посипаємо сухими травами орегано та відправляємо випікатися в духовку на 10 – 15 хвилин.
Смачного!