Укр Рус
13 листопада, 17:30
2

Чому тісто не вийшло: 3 помилки, які часто допускають

Основні тези
  • Використання несвіжих або неякісних дріжджів може призвести до того, що тісто не підніметься.
  • Занадто гаряча рідина вбиває дріжджі, а неправильно замішане тісто може бути забитим або недостатньо еластичним.

Робота з тістом – це елегантне мистецтво, в якому немає місця для дрібниць. Якщо ваше тісто не ідеальне, то ви могли допустити одну з поширених помилок, від яких не захищені навіть досвідчені господині.

Під час приготування тіста важливо звертати увагу на ключові нюанси, які мають великий вплив на кінцевий результат. Які найчастіші помилки у цьому процесі – розповідає 24 Канал з посиланням на The Fresh Loaf

До теми Рецепт універсального тіста на пиріжки, яке вийде у всіх

Які є поширені помилки при приготуванні тіста? 

  • Несвіжі або неякісні дріжджі

Одна з найпоширеніших помилок, на яку часто не зважають. Існує переконання, що дріжджі в холодильнику можуть лежати, скільки заманеться, а будуть діяти так само. Однак це зовсім не так: якщо використати старі дріжджі, то тісто просто не підніметься. 

Через старі дріжджі тісто може не піднятися / Фото Pixabay

  • Занадто гаряча рідина 

В цьому випадку бажання зробити все якнайкраще може зіграти на шкоду. Логіка ніби зрозуміла – чим гарячіша вода або молоко, тим краще підніметься тісто. Але якщо температура значно перевищує кімнатну – дріжджі просто помруть. 

  • Неправильне замішування

Отут час від часу помилки роблять усі. Дехто перестає замішувати тісто як тільки воно стане однорідним та еластичним, інші – навпаки роблять його дуже забитим та тугим. Правильне замішування тіста триває 5 – 10 хвилин, а готове тісто має бути гладким і злегка липким, розповідає портал Good Food

Як корисні підказки стануть у пригоді? 

  • Зробіть цікаву дешеву намазку – вона точно завжди буде доречною у вашому холодильнику. 

  • А якщо захочеться оселедця, то простіше його не маринувати, а спекти у духовці.