Години старань – на смітник: 3 причини, чому суп може швидко скиснути
- Суп швидко скисає через неправильне охолодження, якщо його залишити при кімнатній температурі на надто довгий час.
- Для запобігання скисанню потрібно зберігати суп на найнижчій полиці холодильника та варити страву на повільному вогні.
Суп – це чудова нагода зігрітися та отримати чимало задоволення від поєднання улюблених смаків. Однак достатньо однієї дрібної помилки, щоб вже зовсім скоро його доводилося виливати.
Супи зазвичай не виглядають найскладнішими стравами, проте у процесі їх приготування та зберігання є кілька важливих нюансів, про які точно потрібно знати кожній господині. Інакше існує ризик, що дуже скоро суп скисне і вам доведеться його виливати, розповідає 24 Канал з посиланням на Moje gotowanie.
Читайте також Не пляцок, а легенда на свята: зберігаємо рецепт "Дрова під снігом" від Лілії Цвіт
Чому суп може швидко скисати?
1. Неправильне охолодження
Усі знають, що суп потрібно охолодити перед тим, як поставити до холодильника, однак мало хто розуміє, скільки часу на це повинно йти. Якщо суп простоїть при кімнатній температурі більш як 3 години – то вже почнуть розмножуватися бактерії, які спричиняють скисання.
Суп важливо швидко охолодити / Фото Pixabay
2. Неправильне місце у холодильнику
Холодильник уповільнює процес скисання, але не зупиняє його повністю. Тому навіть тут не варто зберігати суп надто довго.
Також варто забезпечити йому найнижчу температуру, тобто поставити на найнижчу полицю холодильника.
3. Висока температура варіння
Неочевидна помилка, яку може допустити кожен. Будь-який суп потрібно варити на повільному вогні. Так інгредієнти віддаватимуть смак та аромат поступово, а ризик скисання буде мінімальним, підказує портал Beszamel.
Якщо ж варити суп на високому вогні, то просто "вбʼєте" всі корисні мікроелементи, і він скисне дуже швидко.
Цікаві підказки
Якщо хочете трішки зекономити на свята – зберігайте рецепт неймовірного рулету з рульки.
А ще спробуйте замаринувати скумбрію так, щоб вона смакувала краще за лосося.