Це дуже красивий та апетитний десерт. Він у вміру солодкий, тому його можна давати навіть дітям.
Цікаво Місячний календар консервації: дізнайтеся, коли закрутки вийдуть найсмачнішими
Чізкейк з чорницею
- Час: 1,5 години
- Порцій: 6
Така смакота / Фото kwestia smaku
Приготування:
- Дно форми діаметром приблизно 24 сантиметри слід вистелити печивом, змішаним з розтопленим вершковим маслом.
- 250 мілілітрів желе залийте киплячою водою, зніміть з вогню, ретельно розчиніть, додайте цукор.
- Ягоди промийте та збийте блендером (але не дуже ретельно, щоб залишилися шматочки фруктів). Додайте в желе, перемішайте та остудіть.
- Сир змішайте з рікоттою і додайте в охолоджену ягідну масу і перемішайте.
- Холодні вершки збийте до міцної піни, додайте до ягідно-сирної суміші та вилийте на основу торта, поставте в холодильник до застигання. Це приблизно на 3 години або на ніч.
- Після застигання проведіть ножем по формі для випічки, зніміть бортик і налийте на нього глазур: поламайте шоколад на кубики, додайте кокосове або вершкове масло та рідку олію та розтопіть разом, наприклад, на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Поставте в холодильник на пів години, щоб глазур застигла.
- Посипте свіжою чорницею ягодами та прикрасьте м'ятою.
- Зберігайте десерт в холодильнику.