Фаршировані баклажани можуть бути як чудовою закускою, так і основною стравою будь-якого столу: буденного чи святкового.

Читайте також Відпочинок без зайвої мороки: апетитна курочка з овочами

Найчастіше їх начинять горіхами, сиром, м'ясним фаршем чи овочами. Також смачно з квасолею та морквою – смакота!

Рецепт фаршированих баклажанів

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Розігріваємо духовку до 180 градусів в режимі верхнього та нижнього нагріву. Нарізаємо довільними шматочками 500 грамів курячого філе.
  • Перекладаємо в блендер та перебиваємо до однорідності. За бажанням скористайтеся м’ясорубкою.


Фаршировані баклажани / Фото Клопотенка

  • Нарізаємо у фарш фету довільними шматочками або дрібним кубиком.
  • Додаємо сіль, коріандр та вливаємо оливкову олію. Перемішуємо інгредієнти, аби всі спеції рівномірно розподілилися.
  • Миємо два баклажани, розрізаємо уздовж, але хвостик не зрізуємо. Він буде утримувати всі соки всередині. Обережно вирізаємо ножем м’якоть всередині. Вона нам не знадобиться. У вас мають вийти "човники".
  • Кожну половинку наповнюємо начинкою та викладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером.


Фаршировані баклажани / Фото Клопотенка

  • Поливаємо фаршировані баклажани 1 столовою ложкою оливкової олії та ставимо запікатися на 25 – 30 хвилин.
  • Готову страву дістаємо з духовки та одразу подаємо до столу з овочевими салатами чи гарнірами.

Смачного!