• Новини кулінарії
  • Смачні рецепти
  • Здорове харчування
  • Кулінарний гід
  • Більше
  • укр
  • рус
  • 24 Канал
  • Економіка
  • Showbiz
  • Новини здоров'я
  • Спорт
  • Техно
  • Освіта
  • Travel
  • Фінанси
  • Life
  • Київ
    • Новини здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Агро
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Інвестиції
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Lifestyle
    • Fashion
    • Традиції
    • Pets
    • Бізнес
    • Закордон
  • Новини кулінарії
  • Смачні рецепти
  • Здорове харчування
  • Кулінарний гід

Як вибрати фініки та про методи їхнього приготування розповідає кондитерка Ліза Глінська

1 квітня 2021 , 10:36 - Читать новость на русском
Як вибрати фініки розповідає кондитерка Ліза Глінська
Паста з фініків / Інстаграм

Якщо ви любите фініки, так само як і ми, ви маєте знати, як правильно обрати їх, щоб споживати тільки корисні фрукти.

Джерело:

інстаграм Лізи Глінської

Фініки вважають одними із найсолодших фруктів, адже вміст цукру в них близько 60 – 65%. Ліза Глінська вирішила розповісти читачам про користь цих фруктів, як їх правильно обрати та використати у десертах.

Читайте також Все про манку розповідає кондитерка Ліза Глінська

Не всі фініки однаково корисні, все залежить від того, як саме їх обробили виробники перед пакуванням.

Три способи обробки фініків

– сушіння на повітрі;
– сушіння в печі;
– замочування в цукровому сиропі.

Якщо фініки висушують на свіжому повітрі, в тіні або на сонці – це ідеальний спосіб їхнього приготування перед пакуванням. Проте не всі виробники так роблять, адже на це потрібно досить багато часу.

При висушуванні фініків в спеціально облаштованій печі, котра пришвидшує процес підготовки фруктів, вони теж залишаються максимально корисними для вживання.

А от спосіб замочування фініків в цукровому або глюкозному сиропі продовжує термін зберігання фруктів, проте сироп також "консервує" і ті фініки, котрі вже почали псуватися.

Замочування – один із найпопулярніших способів для заготовки фініків в наш час. Він достатньо економний, але фініки виходять дуже калорійними. Замість користі від них ми отримуємо додаткову порцію цукру в організмі, десерт приготований з таких фруктів вже не може вважатися корисним.

Як обрати фініки

Уважно читайте опис на етикетці, або зверніть увагу на зовнішній вигляд фініків, якщо ви купуєте їх на вагу. У натуральних фініків темна шкірка, однорідна та матова з невеликими зморшками. На них не буде тріщин та фініки в міру м'які.

Фініки висушені на повітрі

Якщо на фініках є тріщини – їх сушили в печі. Досить часто після цього способу заготовки у фініків розшаровується шкірка та вони стають дуже темними.

Липкі фініки з помітними кристалами цукру на поверхні однозначно побували у ванні з сиропу.

Запам'ятайте, фініки обов'язково потрібно промити перед використанням, краще навіть кілька разів у чистій воді. Додатково можна замочити фініки на 20 хвилин у воді, а потім ще раз промити.

Автор: Богданна Рибак
LifeStyle Новини Смачно Кулінарний гід

показати всі приховати

Поділитися новиною

    Вибір редакції
    • Рецепт паски на Великдень від кондитерки Катерини Пєскової

      Рецепт паски на Великдень від кондитерки Катерини Пєскової

      22 квітня , 21:41
    • Що приготувати з домашнього сиру: поради кондитера

      Що приготувати з домашнього сиру: поради кондитера

      21 квітня , 20:40
    • Збираємо великодній кошик: які продукти покласти та як зробити їх корисними

      Збираємо великодній кошик: які продукти покласти та як зробити їх корисними

      20 квітня , 15:55
      Цікаво
    • Червоне м'ясо проти білого: яке корисніше й чому

      Червоне м'ясо проти білого: яке корисніше й чому

      31 бер , 15:15
    • Купили в супермаркеті неякісний продукт: як відстояти свої права й повернути гроші

      Купили в супермаркеті неякісний продукт: як відстояти свої права й повернути гроші

      7 квіт , 18:54
    • Рецепт паски на Великдень від кондитерки Катерини Пєскової

      Рецепт паски на Великдень від кондитерки Катерини Пєскової

      22 квіт , 21:41
    • Рецепт паски без дріжджів від української зірки Ольги Сумської

      Рецепт паски без дріжджів від української зірки Ольги Сумської

      22 квіт , 20:42
     
    Новини
    • 21:41

      Рецепт паски на Великдень від кондитерки Катерини Пєскової

      21:41
    • 20:42

      Рецепт паски без дріжджів від української зірки Ольги Сумської

      20:42
    • 18:37

      Салат з курятиною, апельсином, горіхами та бринзою: простий рецепт

      18:37
    • 17:40

      Оригінальна та смачна пасочка з шоколадною начинкою за рецептом Лізи Глінської відео

      17:40
    • 15:25

      Як приготувати кіш з курятиною: рецепт від Яни Балог

      15:25
    • 13:48

      IKEA випустила кулінарну книгу рецептів із залишків їжі відео

      13:48
    • 12:15

      Як приготувати італійську паску Панетоне: домашній рецепт

      12:15
    попередні новини
    Більше новин
    E-mail редакції news24@24tv.com.ua
    • instagram
    • facebook
    • twitter
    • rss
    • telegram
    • 24 Канал
    • Економіка
    • Showbiz
    • Новини здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Агро
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Інвестиції
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Lifestyle
    • Fashion
    • Традиції
    • Pets
    • Бізнес
    • Закордон
    news24@24tv.com.ua
    • Редакція сайту
    • Про нас
    • Редакційна політика
    • Про телеканал
    • Телеведучі
    • Відеоблогери 24
    • Технічна інформація
    • Архів
    • Правила користування сайтом
    • Політика конфіденційності
    • Рекламодавцям
    • Вакансії
    • Контакти
    • Структура власності
    Ми керуємося нормами Закону України “Про рекламу” та власною комерційною політикою. Всі комерційні рекламні матеріали позначені словами “Спецпроєкт“, “Партнерський матеріал“, “Експерт“, “Позиція” й відокремлені від журналістських інформаційних матеріалів 24tv.ua. За достовірність та зміст реклами відповідальність несе рекламодавець.

    Інтернет-виданням дозволяється безкоштовно використовувати цитати (короткі уривки) в обсязі не більше 25 % від обсягу статті (інформації), розміщеної на сайтах Компанії, за умови відкритого гіперпосилання та згадки першоджерела не нижче першого абзацу. Для друкованих видань передрук матеріалів Компанії дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди редактора. Для мобільних додатків та SmartTV використання матеріалів дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди Компанії.

    Усі права захищені. © 2005—2021, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
    Made by
    Залиште відгук