Український делікатес: як приготувати галушки з картоплі та сиру всього за 20 хвилин
- Галушки є частиною української кулінарної традиції.
- Вони готуються швидко і легко – ідеальна опція для ситної сімейної трапези.
Галушки – це частина української кулінарної традиції, до якої завжди хочеться повертатися. Це легко, швидко та дуже смачно.
Коли йдеться про зірок української кухні, галушки повинні одразу спадати на думку. Адже це чудова нагода пірнути в смак історії, не витрачаючи багато грошей та зусиль. 24 Канал пропонує зробити це за рецептом порталу Cookpad.
Читайте також Гордість карпатських пастухів: як приготувати фантастичний токан по-хустськи
Як приготувати галушки з картоплі та сиру?
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 250 грамів сиру;
– 250 грамів відвареного картопляного пюре;
– 250 грамів борошна;
– 1 яйце;
– сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Змішайте сир, відварену картоплю, яйце, борошно, посоліть до смаку. Має вийти м’яке тісто, яке трохи липне до рук.
- Посипте робочу поверхню борошном, сформуйте або наріжте невеликі галушки (можна у вигляді кульок).
- Опустіть їх у киплячу підсолену воду, обережно перемішайте дерев’яною ложкою та варіть близько двох хвилин після того, як спливуть на поверхню.
- Подавайте гарячими зі сметаною або натуральним йогуртом.
Або ж варто зробити класичні полтавські галушки, рецепт яких можна підгледіти в TikTok mil_alexx_pp.
Які ще страви варто спробувати?
Приготуйте улюблені смажені пиріжки з картоплею – це та страва, за яку рідні завжди будуть вдячними.
А ще можна влаштувати свято смаку та запекти соковиті ребра у духовці.