Укр Рус
28 жовтня, 16:10
2

І не треба мʼяса: гуцульські картопляники, в які закохуються з першого ж шматочка

Основні тези
  • Гуцульські картопляники готуються з картоплі, цибулі, яйця та спецій, без м'яса.
  • Для сирної "шапочки" використовують варені яйця, твердий сир, майонез і часник.

Якщо хочеться спробувати нові страви – цей гуцульський рецепт буде як ніколи доречним. Для нього не треба мʼяса, але смак та ситість гарантовані.

Ця гуцульська знахідка точно повинна стати частиною вашого кулінарного повсякдення. Прості інгредієнти та шедевральний результат – це те, що точно заслуговує на вашу увагу, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Господинька".

Цікаво Будуть такими ж смачними, як у бабусі: 3 рецепти ідеального тіста для вареників

Як зробити гуцульські картопляники? 

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 5 картоплин;
– 1 цибуля;
– сіль та перець до смаку;
– 1 яйце;
– 3 столові ложки борошна;
сирна "шапочка": 
– 2 варених яйця;
– 100 грамів твердого сиру;
– 3 столові ложки майонезу;
– 2 зубчики часнику. 

Приготування

  1. Картоплю натираємо, цибулю ріжемо дрібним кубиком.
  2. Змішуємо з яйцем та борошном, солимо і перчимо.
  3. Смажимо як деруни на добре розігрітій олії.
  4. Сир та яйця натираємо, змішуємо з майонезом та продавленим часником, викладаємо суміш на деруни та смажимо під кришкою 3 – 5 хвилин.

А ще вам можуть сподобатися картопляники з мʼясною начинкою, які можна зробити за рецептом з TikTok mil_alexx_pp.

Що цікавого варто спробувати?