Назва "холодник" походить від слова "холод", що вказує як на спосіб приготування страви без значної теплової обробки, так і на спосіб подачі – страву необхідно охолодити перед тим, як поставити на стіл. В Україні холодник традиційно готують тільки влітку.

Цікаво Коли відключення застало зненацька: добірка страв, які можна приготувати без світла

Рецепт холодника

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 6

Приготування:

  1. Почніть з підготовки інгредієнтів. Промийте буряк і відваріть його від 1 до 1,5 години, або запечіть у духовці, загорнувши в фольгу, при температурі 200 градусів впродовж 30 – 40 хвилин. Після приготування дайте буряку охолонути, а потім натріть його на тертці.
  2. Відваріть яйця до твердого стану, зазвичай це займає 10 хвилин після закипання.
  3. Почистьте і наріжте їх на середні кубики.
  4. Перекладіть натертий буряк у велику миску, додайте воду, кефір і нарізані яйця.
  5. Додайте сіль, перець, подрібнений часник до смаку і добре перемішайте.
  6. Промийте зелень, висушіть її на паперових рушниках, подрібніть і додайте до миски з іншими інгредієнтами.
  7. Промийте огірки, за бажанням почистьте від шкірки, наріжте кубиками або натріть на тертці, додайте до інших компонентів.
  8. Відставте готову страву в холодильник приблизно на годину, після чого подавайте охолодженим.